La Monyos

No em refereixo a Dolors Bonella, la popular senyora que va ser icona del Raval-Rambles i Paral.lel, ho faig del nostre bus que dóna servei al barri de la Bordeta, el 91.

Com bé sabeu des de l'entrada en servei del nou tramat i noves línies de bus estava condemnat a la seva desaparició. El criteri de TMB era que no era rentable i que el nostre barri ja estava ben connectat amb les noves línies. No m'allargaré en  relatar una llarga història de resistència  bordetenca per tal de conservar un bus que es considera de gran utilitat per connectar un barri perimetral amb el centre de la ciutat i amb , sobretot, centres d'assistència sanitària i de recuperació física.

Doncs bé, després de gairebé deu anys de negociacions,recollida de signatures i manifestacions, la gent de la Comissió de la Bordeta, per mandat de centenars de veïn@s, ha pactat amb el Districte un nou recorregut que possiblement conservarà i millorarà el servei al nostre barri.

És cert que ja no arriba a les Rambles i havia escurçat el seu recorregut, però també és cert que anava perdent usuaris i cada vegada es feia més difícil la defensa de la seva existència. Sense cap sensació de rendició, però amb una serena reflexió de la realitat, i amb l'acord del Districte, hem pactat un nou recorregut i una freqüència de pas que creiem millorarà el servei.

Les variacions són:

-         Línia de circumvalació amb un sol inici i final a Manso (Sant Medir parada normal)

-         Freqüència màxima 20min.

-         Entrada a la Bordeta per Avda Carrilet- Badal (lateral pujada).

-         Anul.lació  parades Amadeu Oller i les dos de Constitució direcció Hospitalet, substituïdes per una Gran Via - Amadeu Oller (enllaç V5. H12, H16, 109,...) i una altra a rambla Badal (enllaç V3).

Ara ens toca a nosaltres demostrar que la nostra demanda era justificada. Usem-lo, potser així amb el pas del temps encara el podrem millorar.