L'Educació repte de present i futur

En un Districte com el nostre de més de 150.000 persones en pocs dies passen moltes coses i a més hi ha moltes notícies rellevants que mereixen titulars. Crec que no es parla suficient de la feina quotidiana que s'esta fent en les nostres escoles i Instituts i que sovint és callada i no es veu. És de felicitar i d'agraïr que des de fa temps els mitjants locals de ràdio i periòdics digitals i de paper han obert una escletxa i es fan ressó de les activitats i esdeveniments dels centres escolars ja que és una forma de fer barri i de fer Districte. Es fan moltes coses en l'àmbit escolar i educatiu que en poques línies no es poden resumir. Avui voldria comentar que en pocs dies es produiran dos fets que evidencien el valor que té l'educació en el nostre Districte i que l'educació va més enllà de les quatre parets d'un edifici i que els espais educatius formen part dels barris.

En primer lloc cal parlar de l'aprofitament d'un edifici per encarar els reptes actuals en educació. Aquesta notícia és en passat però el treball i els resultats es veuran en futur, em refereixo a la creació del primer Institut- Escola del nostre Districte al barri d'Hostafrancs. Les aules del centre Sant Vicenç de Paul s'aniran omplint progressivament d'alumnat de P3 i de 1r d'ESO a partir del proper curs, aquest fet permetrà una continuïtat de 3 a 16 anys en un centre públic que en els centres actuals no hi estava contemplat. És una bona notícia també per l'augment en la zona de Sants i Hostafrancs d'un grup de P3 que absorbira la demanda que en altres cursos era necessària. No hi cap tancament de cap centre educatiu sinó una nova manera mirar l'educació amb equitat, innovació i fent una aposta decidida pel treball cooperatiu entre les escoles.

L'altre notícia és de futur immediat, el proper 25 de gener s'inaugura la remodelació i adequació de la sala d'actes de l'Escola Barqueno al barri de la Marina. No és una simple adaptació d'un espai , és un canvi de concepte amb l'ús dels espais escolars posat en pràctica. Una sala que haurà de servir per les necessitats educatives de l'alumnat de l'Escola però que s'obrirà a l'entorn ciutadà i a les entitats del territori , una sala que ja té nom Maremar i haurà de permetre la permeabilitat necessària entre l'educació reglada i  les entitats del barri que fan una tasca cultural i educativa.

Felicitem-nos per aquestes notícies que posen de manifest que l'Educació és un continuo repte suggerent i dinàmic. Continuarà...