En resposta a la carta del senyor Botella

Començo pel final: intentar desqualificar-me “pel meu passat militar” és realment ofensiu. Estem parlant de fa més de 40 anys, i aleshores tothom, tothom, tret d’impossibilitat física i alguna altra excepció, feia la mili. Com a universitari la vaig poder fer en el sistema de milícies, però això no implica cap passat militar. Crec que aquesta frase el deixa bastant malament.

No diré que vostè sigui unionista, però sí que ho va semblar en la xerrada, almenys en tots els aspectes que vaig citar en l’anterior escrit.

Em reafirmo en què, seguint la seva exposició de federalisme, aquest és impossible en una situació de subordinació, com és l’actual de Catalunya respecte d’Espanya. El respecte a una de les parts no existeix, ni des del PP, ni des del PSOE (“cepillado” de l’Estatut, com a exemple). Com a primers federalistes els d’IU; home, per Déu, si no són ni quatre!

Catalunya pot plantejar una secessió, però també podria plantejar una dissolució: així ho han apuntat algunes persones destacades del Parlament Europeu. I en tot cas, reitero que la falta de precedents no és un impediment, algú pot ser el primer.

Les mateixes enquestes poden donar lloc a interpretacions diverses, i respecte de l’última del CEO n’he sentit vàries, però cap en la línia expressada per vostè... tret de persones de l’àmbit unionista. Una cosa són les enquestes i una altra les interpretacions que se’n fan.

I sí, els resum i estadístiques deixen clar que a Catalunya les empreses i les inversions han augmentat aquests darrers anys; i també el Sr.Oliu ha rectificat sobre la sortida de Catalunya. I si alguna empresa marxa, no hi fa res, una altra en vindrà. El negoci no es deixa perdre mai.

Finalment, més que enquestes el que ens cal és el referèndum. Llavors ja no hi cabrien interpretacions de cap mena!