Fa uns anys, uns anys enrere...

Havia d'arribar aquest moment. En català , podem explicar una cosa que ha passat fent servir l'expressió "fa uns anys, fa uns dies , fa unes setmanes, etc...", o bé podem fer servir l'expressió "uns anys enrere, uns dies enrere, etc...".
 
El que és inacceptable és fer una barreja , com ara "fa uns anys enrere". Si això és diu dins d'un àmbit col·loquial, no va més enllà. És com dir en español, per exemple "Ayer tomemos el autobús", o "Ha venío tu hermana".
 
Però el que és més greu és que gent que treballa als mitjans de comunicació, com ara l'ínclit Ferran Monegal, facin servir aquesta i d'altres expressions incorrectes amb desimboltura, de manera que els lectors, espectadors, patidors dels mitjans, arribem a  creure que son acceptables.
 
El passat dijous quatre de novembre aquest despropòsit va arribar al terreny dels informatius de TV3. Al canal 3/24 una redactora va fer servir l'expressió "fa sis mesos enrere" dins d'una notícia. La notícia la signava Anna Barreda, i parlava del bon moment que viu el negoci del col·leccionisme d'art al Regne Unit.
 
No és un cas aïllat. Ja fa temps que s'ha aparcat el rigor lingüístic a "la nostra".
 
Felicitats, Ferran. Has guanyat.