El Partit Popular reclama la reobertura del CAP de Carreras Candi

Des del passat dimarts 26 de juliol, el Centre d'Atenció Primària de Carreras Candi de Sants-Badal, és tancat. Aquell matí , degut a les emissions tòxiques del quitrà fet servir en unes obres particulars en un pàrquing annex, va ser necessari desallotjar el CAP i tancar-lo. Aquell mateix dia se'ns va comunicar que aquest tancament seria provisional i que duraria tot el mes d´agost, provocant el desplaçament dels usuaris al CAP de Sants, que està ubicat al passatge del Vapor Vell, 44-46.

Ha passat el mes d´agost i la meitat del mes de setembre i el CAP de Carreras Candi continua tancat i sense data d'obertura coneguda.

Cal recordar que aquest CAP ja es va voler tancar definitivament el 2013 degut a les deficiències que arrossega, i que les condicions per prestar la feina per part dels professionals no són les idònies.

Amb anterioritat el Departament de Salut de la Generalitat ja havia tingut la intenció de tancar-lo. Fruit de la pressió de tots al març del 2013, es va aconseguir el compromís de que no es tancaria fins que es construís el futur nou CAP, que en aquells moments encara no tenia ubicació definitiva. Des de fa dos anys, se sap que el nou CAP es farà als terrenys del carrer Roger, a l'ambit de Juan de Sada, però les obres encara no han començat.

El CAP de Carreras Candi atén una població d´11.000 persones, moltes de les quals són grans. Els usuaris han d'anar, a causa d'aquest tancament, fins al CAP Sants, uns 15 minuts caminant o dos parades de metro amb els problemes de mobilitat que això comporta. La mobilitat és un tema que cal garantir ara i quan es finalitzi el nou CAP.

Entenem que els tècnics de l'Institut Català de Salut ( ICS) han d´assegurar que el perill d´intoxicació per les emissions tòxiques del 26 de juliol s'hagi esvaït, però és urgent que és garanteixi la continuïtat d'aquest CAP fins que estigui construït i posat en funcionament el nou, la qual cosa no serà fins d'aquí uns dos anys aproximadament.

S'ha de garantir al llarg d'aquests dos anys la continuïtat del CAP de Carreras Candi, amb un compromís clar per part del Departament de Salut, així com una defensa forta d'aquest equipament per part del Govern del Districte, cosa que no posem en dubte, comptant amb el nostre suport.

capcarrerascanditancatestiude2016-01

capcarrerascanditancatestiude2016-02