Les CUP: cavall de Troia

Certament avui, dimecres 8 de juny, dia en què el Parlament ha rebutjat els pressupostos de la Generalitat, és, políticament parlant, un dia molt trist.

Un dia trist per les greus, molt greus, conseqüències que això comporta per a molta gent, especialment per a les persones més necessitades del nostre país.

Pèrdua de diners -1.875 milions- que anaven destinats, entre altres coses, a la pobresa energètica, a l’habitatge, a la dependència, a la sanitat, a l’educació, etc. I que ara aniran a interessos de deute del FLA, cosa que no ajuda als nostres ciutadans.

I d’això en són responsables tots els grups polítics, sense cap excepció, que han preferit votar contra els pressupostos, per raons úniques d’interès partidista, encara que el resultat sigui atropellar la bona gent de casa nostra. Fins i tot algun grup ja havia presentat l’esmena a la totalitat abans de conèixer els pressupostos que es presentaven!

Però hi ha un grup especialment culpable: les CUP.

Per què?

Perquè havien firmat un acord d’estabilitat, aquell que el M.H.expresident Mas, deia que portava sempre a la butxaca, i no han estat capaços de complir-lo. No tenen més credibilitat.

Perquè el seu vot ha anat junt –i estan molt contents- al dels grups unionistes: PP, PSC i C’s. S’han posat al servei dels Rajoy i companyia.

Perquè després d’afirmar –ho ha dit la seva portaveu durant la sessió parlamentària, la Sra.Reguan- que els pressupostos presentats eren millors socialment que la pròrroga dels anteriors, han preferit passar per damunt de tothom –orgull, ha dit el Sr.Turull, amb tot encert- encara que així es perjudiqui molta gent que ho passa malament.

Perquè en rebutjar-los han llençat per la finestra una via clara per ampliar la base social per la independència, com ho és el fet que la gent necessitada rebi els ajuts que li calen.

Sabíem que des del govern espanyol ens posarien pedres a les sabates; també des d’alguns partits; però no esperàvem un autèntic cavall de Troia des de les files independentistes.

Les CUP han frenat el procés, de moment. Esperem que no el matin del tot.