L'adaptació de la parada de metro de la plaça de Sants

La parada de Metro de Plaça de Sants que dóna servei a les línies 1 i 5 continua sense estar adaptada i sense ser accessible l´intercanviador que uneix aquestes.

Això comporta greus molèsties per a les persones amb mobilitat reduïda, gent gran, mares, pares i avis amb cotxets de nens, que suposa fins i tot no poder agafar ni baixar a la parada de Plaça de Sants i ho hagin de fer a la d´Hostafrancs.

Continua sense haver cap ascensor que permeti a les persones esmentades abans i a qualsevol persona, accedir des del carrer al vestíbul ni a l´andana,  tant a la L-5 ( sortida Plaça de Sants)  ni a la L-1 ( sortida carrer de Sants).

El mateix succeeix amb l´intercanviador que uneix les dues línies, que continua sent inaccessible, ja que no s´han resolt les barreres arquitectòniques que té.

En el seu moment, l´adaptació complerta d´aquest intercanviador es va endarrerir fins el 2014, malgrat que es preveia que a finals del 2012 tota la xarxa seria accessible.

El nostre Grup Municipal ja va preguntar per escrit sobre aquesta qüestió i el calendari previst al plenari del Districte  de desembre del 2011, al de  maig del 2013 i al juliol del 2014, en el que la resposta va tornar a ser que està fet el projecte però que no hi han diners per poder licitar l´obra. En el darrer plenari del districte vam presentar una proposició que va ser aprovada per tots els grups en la que demanàvem “ que el Consell Plenari de Sants-Montjuïc traslladi a l´Ajuntament de Barcelona instar al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya a licitar el més aviat possible l´adaptació complerta de la parada de Metro de Plaça de Sants ( L-1 i 5 )  amb els corresponents ascensors  tant a la sortida de la L- 5 ( Plaça de Sants)  com a la sortida de la L-1 ( carrer de Sants ) , així com de l´intercanviador  que uneix aquestes dos línies “ .

Resta pendent també fer l´adaptació de l´estació de Plaça Espanya. Tant de l´intercanviador de les línies 1 i 3 com la instal·lació dels ascensors sortida Fira i Creu-Coberta. S´hauria d´estudiar si més no de posar escales mecàniques.

Igualment, realitzar la instal·lació de l´ascensor que dóna servei a la parada de la L-5 a l´estació de Sants per accedir al vestíbul de l´estació. Actualment els viatgers tenen només sortida amb ascensor al carrer Numància, però a la banda de la L-3.

Cal valorar com a positiu el fet que fa uns mesos es va adaptar l´estació de metro del Poble-sec, però la Generalitat ha de tractar d´afrontar aviat l´adaptació de la parada de Plaça de Sants i el primer pas ha de ser de comprometre´s a un calendari creïble d´execució, d´una obra que és molt necessària.