Perdrem tots

Estem travessant temps difícils, i no em refereixo als temes econòmics, socials, culturals o morals, que també. Em refereixo a  la convivència i respecte entre persones. Sembla ser que qui no pensa com l'altri passa a ser l’enemic irreconciliable, no hi ha terme mig, o blanc o negre. Només ens cal fer una ullada al voltant, opinions, contraopinions, desqualificacions, i tu més, insults,...

L’intolerància s’està fent mestressa de individus i col·lectius. Una veritable pena. Què se’n fa de difícil als que som partidaris de la conciliació i el diàleg nedar en aquest mar de rancúnies i desqualificacions generalitzades. Ni ha prou en que un membre d’un col·lectiu faci una malifeta per condemnar a tot el que hi pertany.

Dol, i dol molt, que no sapiguem prendre nota de la història que ens demostra que de les baralles tots hi surten ferits, inclòs el guanyador. Aquesta reflexió-lament  sóc conscient que caurà en terra erma, tan de bo no fos així, però a mi em serveix d’autoafirmació que no hi ha més camí per anar endavant que el del diàleg i el respecte, pesi a qui pesi. Ballaré encara que no m’agradi la música.