L'Ajuntament segueix permetent la reconstrucció de Can Vies

A l´immoble del carrer Jocs Florals, 40-42 al barri de Sants, conegut com Can Vies, continua regnant l´anarquia des del moment en que l´Ajuntament va cedir al xantatge dels violents el passat mes de maig.

Des de primers de juliol els okupes tenen les claus de l´immoble, un cop van finalitzar les obres que va realitzar la empresa Metro de Barcelona per estabilitzar l´edifici. Als pocs dies ja tenien llum, aigua i de seguida van començar a fer obres d'adequació. S´hauran donat d'alta i pagaran les factures ?.  Fins i tot, al mes d'agost van col·locar dos persianes metàl·liques per poder accedir a la zona enderrocada  de “l´antiga capella”, que fan servir com el seu jardinet. Hauran demanat i tindran permís d'obres per poder fer tot el que han fet ?.

Al llarg del juny, juliol i l'agost han fet cinema a la fresca, barbacoes, concerts, festa alternativa. Tot això, amb la permissivitat de l´Ajuntament... aquesta és la manera de fer complir la legalitat ? . Tenien el corresponent permís per fer aquestes activitats ?. Tot això ha continuat provocant molèsties als veïns/es de la zona, que expliquen que truquen a la guàrdia urbana i que la majoria de les vegades no venen.

Les tasques de reconstrucció de l´edifici es van aturar a finals d'agost per fer festa, va ser quan es van permetre, rient-se de tothom, el  col·locar  una rèplica  de cartró de l'excavadora cremada durant els aldarulls.

Fa uns dies han canviat una porta d'accés a Can Vies que hi ha al carrer Jocs Florals, que pel que es veu potser tenia claus l´Ajuntament.

L´Ajuntament nega que hi hagin okupes a CanVies... volem pensar que es refereix a que ara no dormen a dins com feien abans dels aldarulls. Llavors, qui són  la gent de  Can Vies que accedeixen amb tota impunitat a un edifici públic per reconstruir-lo,  okupes o potser són persones d'un altre planeta no identificades ?

Ja n'hi ha prou d'enganyar a la gent, de voler tapar la vergonya que ha suposat rendir-se a les pretensions de Can Vies. Allà ja fa temps que l'Ajuntament està permetent que s'estigui reconstruint aquest edifici. La setmana passada aquests senyors que segons l'Ajuntament no són okupes ni de Can Vies, tenien abundant material d'obra i havien fet un mur d'obra. Tenien permís per continuar fent això ?.

No només estant reconstruint l´edifici sinó que continuen fent tota mena d'activitats per a ells, però cap pel veïnat. L´ultima aquest diumenge, van celebrar els 15 anys de  la bcntrans, okupant la via pública del carrer Jocs Florals i amb la megafonia altíssima. No va aparèixer de nou ningú... seria perquè tindrien permís del districte ?.

Per cert, l´edifici de Can Vies ja no és de Metro de Barcelona que pertany a TMB. Aquesta ja ho ha cedit a l´Ajuntament. Ho diem perquè les excuses que això era de TMB i no de l´Ajuntament es tindrien que acabar.

Cal continuar recordant que aquest edifici era i és de propietat pública, que no és de la propietat dels de Can Vies sinó de tots els ciutadans.