El solar del carrer Càceres amb Tinent Flomesta

Aquest solar es troba en un situació lamentable: ple de matolls i vegetació, amb brossa, llaunes al seu interior i amb alguna part important del seu tancat malmés, la qual cosa permet accedir al seu interior. Aquesta situació no és nova ja que es torna a repetir cíclicament.  Ho hem denunciat almenys en dues ocasions (l'última vas ser al març del 2013) i els veïns moltes més. A l'agost de l'any passat aquest solar va se netejat i des de llavors ha tornat a degradar-se poc a poc.

La qüestió és que si al cap d'un temps prudencial, no es fa un manteniment acurat, passa el que ha acabat passant: ha tornat a crèixer la vegetació i s'ha tornat a abocar deixalles i brossa, i possiblement tornes a tenir el problema de l'any passat on fins i tot hi havia rates.

En el seu moment ja vam denunciar que el tancament d´aquest solar i de molts altres no és l'adequat. Un no tancament o un malament fet, facilita que alguns incívics  llencin coses a dins, la qual cosa  està succeint en aquest i en d'altres indrets. Si bé el solar és privat, del Grup Satorsa, això no és excusa perquè l'Ajuntament i el Districte no vigilin  i controlin que mentre no es construeixi en aquest, estigui net i  es faci un manteniment per evitar arribar de nou a la mateixa situació de temps enrera. Demanem que el Districte es torni a dirigir a l´empresa propietària i l´insti a netejar el solar i millorar el tancament per dificultar l'abocament.

Al districte hi d'altres solars que tenen problemes similars… el del carrer Gavà amb passatge Solsona o al carrer Mare de Déu de Port, a dins del Parc de Can Sabaté.

Cal una normativa més acurada per prevenir i controlar la situació en la que es troben molts solars al districte i a la ciutat, i calen més inspeccions per part del Disricte i del Ajuntament. A més de les males olors, amb la calor pot haver-hi el perill que un dia es pugui calar foc a causa de la brossa, deixalles i vegetació que es troben al seu interior. Caldria revisar quina és la situació de tots els solars que es troben en una situació similar i posar-los al dia  a nivell de neteja i d'un tancament suficient.  En el seu dia ja vam demanar un millor tancament i manteniment dels solars buits perquè consideràvem que el que molts tenien era clarament insuficient.

Cal millorar això perquè el no fer-ho afecta a la degradació dels carrers, dels barris i causa molèsties als veïns i veïnes i  a la imatge de la zona.

malestatsolarcarrercaceresambtinentflomestajuliolde2014-01malestatsolarcarrercaceresambtinentflomestajuliolde2014-02

Fotos: Partit Popular de Sants-Montjuïc.