Festes d'abril

Una prova que els nostres barris són actius es demostra quan les nostres escoles, plenes  d'activitat escolar quotidiana en els dies lectius, obren les portes per primavera per què tota la ciutadania conegui , les seves  aules i els laboratoris, els seus patis i també l'alumnat, però també quan l'Escola surt al carrer per ensenyar la bona feina feta.

Ho hem viscut aquest inici d'abril amb dues activitats aparentment allunyades però que tenen en comú  que són un exemple de la vida escolar dels nostres joves i infants. El primer esdeveniment va ser la Festa per l'Escola Pública el dissabte dia 5, organitzada per l'Assemblea Groga de Sants davant de l'Escola Bressol Pau al Parc l'Espanya Industrial amb la participació de centres escolars de Sants, Hostafrancs i la Bordeta des d'Escoles Bressol Municipals fins a Instituts de Secundària , passant per centres d'Infantil i Primària amb el protagonisme principal de l'alumnat i del pares i mares que juntament amb la col·laboració de professorat i entitats del barri, ompliren de tallers, teatre, danses , contes, tabals,debats i desitjos, un matí tenyint de groc i verd reivindicatius de l'Escola Pública de qualitat, i on tampoc podia faltar la xocolata amb melindros.

El dimarts dia 8, es va celebrar la XIII Mostra de Recerca de Secundària ,  organitzada pels Serveis Educatius de Sants-Montjuïc.  L'Auditori de Cotxeres, va ser ocupat per alumnat d'ESO i Batxillerat que presentaren en 36 estands els treballs de recerca que han estat elaborant al llarg d'aquest curs 2013-2014 i que posen de manifest , una vegada més l'empenta dels nostres joves per innovar i recercar en les temàtiques més diverses. Es varen poder rebre les explicacions de l'alumnat sobre la recerca amb cèl·lules mare o els factors que poden condicionar el desenvolupament dels ous de peixos o com l'escaiola pot ser un bon remei contra el colesterol. També ens donaren a conèixer històries de familiars que fa cent anys construïren dirigibles o ens feien una reinterpretació d'un film de Woody Allen o ens introduïen en una web per salvar noms populars d'ocells que desgraciadament s'estan perdent i fins i tot dissenyaren un parc públic en un solar de la Font de la Guatlla.

Dues formes complementàries de fer Escola i fer barri amb la col·laboració dels tècnics  i professionals de les institucions educatives i de les entitats del territori. Mentre el govern del Districte no va gaudir de la força d'una part de la Comunitat Educativa, potser va prioritzar altres tipus de festes i esdeveniments.