Ja n´hi ha prou: imperdonable atac a l'alcaldia de Sants-Montjuïc

El passat dissabte dia 22 de març l’edifici del Consell del Districte de Sants- Montjuïc, l'alcaldia com la coneix gairebé tothom, va patir un atac que és imperdonable.

És el tercer atac que pateix en poc més d’un mes : el primer va ser amb llançaments d’ous i pintura contra la façana, el segon amb trencadissa dels vidres de la part de sota de la façana i finalment l’atac més greu, el del dissabte 22 on uns brètols van trencar els vitralls modernistes de l’edifici amb globus plens de pintura.

Com a conseqüència de l’impacta dels globus n’hi ha tres forats a dos dels vitralls. La pintura a més va entrar al saló de plens la qual cosa ha fet que es taqués el mosaic del paviment de la sala. Igualment la pintura ha afectat a la paret porosa de la façana  que tot i netejar-la, quedarà afectada.

Els vitralls modernistes trencats són del 1914 i mai ningú els havia trencat, ni tant sols a la Guerra Civil. Serà impossible que quedin igual ja que aquest vidre ja no es fabrica, Estem parlant d’un edifici emblemàtic pel districte i per la ciutat, amb un valor patrimonial i cultural que ha quedat malmès.

Aquests fets van passar al finalitzar novament una manifestació de suport a Can Vies, en contra del seu desallotjament..  Com gairebé sempre succeeix, uns pocs amagats a la massa, van tornar a aprofitar això per fer de les seves.

Una cosa és manifestar-se per expressar el descontentament el qual és legítim i està reconegut i una altra cosa és que uns pocs facin seu el carrer per fer el que els hi vingui en gana. Si aquesta és la seva manera d’entendre la democràcia, lliçons a la resta, les justes.

S’ha parlat darrerament del suport que presumptament té  Can Vies en el barri. Sens dubte està  interessadament sobredimensionat per alguns. La majoria de les persones del barri i dels barris del districte estant tips, farts i millor no reproduiré el que pensen o el que farien. ara mateix d’aquest centre. Podríem preguntar també als veïns de l’entorn de Can Vies què o quina opinió tenen  de les seves festes i els sorolls que provoquen aquestes

Volem pensar que algunes de les entitats que molt alegrement venent donant suport a Can Vies, després del que està succeint les darreres setmanes i sobre tot, després de l’atac injustificat del dissabte 22 de març, rectificaran i deixaran de continuar donant-li suport.

Volem lamentar igualment certes pintades que venen apareixent des de fa unes setmanes on es pretén fer  un xantatge directe i d’amenaça al districte respecte si s’executa el desallotjament, cosa que a més no depèn del Districte.  Una cosa és que entre tots rebaixem tensions i es pugui arribar a solucions i una altra són els xantatges inacceptables de que o es fa el que jo vull i sinó rebento el barri

És inacceptable que la Seu del Districte sigui atacada a cops de massa i amb pedres, o amb globus amb  pintura. El Districte no és de cap partit, és de tots els ciutadans i ciutadanes i creiem que es mereix un respecte encara que certes decisions no es puguin compartir. S’ha passat en poques setmanes de les pintades i el llançament d’ous, a les trencadisses dels vitralls del Districte i la resta de destrosses.

Què serà el següent ?...llançar un còctel molotov i cremar l’edifici, agredir a un conseller o al regidor, o potser rebentar la Fira de comerç d’aquest cap de setmana ?

El cost de la reparació de les destrosses serà de 15.000 euros. Qui ho pagarà això ? els de Can Vies, els que els hi donen suport o seran els de sempre, els ciutadans anònims

Som dels que pensàvem que era molt difícil però no impossible arribar fins i tot a una solució  amb Can Vies. Veient el que està passant a les darreres setmanes sembla que és del tot impossible. Ja sabem que tothom de Can Vies no trenca ni destrossa, que és una minoria, però la majoria no pot continuar deixant fer a aquesta minoria, ha de reaccionar en positiu i obrir-se a una solució deixant de banda les amenaces i les destrosses. Però per això també cal tenir voluntat de parlar i interlocutors vàlids i no només missatgers.