Condemna dels fets del passat 27 de febrer

Volem condemnar amb molta fermesa els aldarulls  ocorreguts el passat dijous 27 de febrer als carrers de Sants i Creu Coberta, que van provocar greus destrosses al mobiliari urbà, a propietats privades i a la Seu del Consell del Districte.

Aquests fets van passar al finalitzar dos manifestacions que s´havien  desenvolupat de manera pacífica, però com gairabé sempre succeeix, uns pocs es van tornar a aprofitar d´això per fer de les seves. Aquests són tant valents que sempre actuen amb la cara tapada i  anant dins de la massa per tractar de sortir amb impunitat de les seves accions.

Aquell dijous els comerciants de Creu Coberta havien organitzat una festa del comerç per tractar de dinamitzar l´activitat comercial de proximitat. A ells no se´ls hi va perpetre tancar a la circulació de vehicles el carrer però en canvi d´altres sí van aconseguir tancar-lo i perjudicar aquesta molt bona iniciativa comercial.

Una cosa és manifestar-se per expressar el descontentament, el qual és legítim i està reconegut, i una altra cosa és que uns pocs facin seu el carrer per fer el que els hi vingui en gana. Si aquesta és la seva manera d´entendre la democràcia, lliçons a la resta, les justes.

Volem manifestar el total suport al Regidor del Districte que ha patit amenaces i no se´l deixava sortir  l´altra dia d´una ràdio local.

Igualment expressar el reconeixement a les Forces i Cossos de seguretat a la seva tasca. Feina gens fàcil, que encara que sempre és objecte de crítica per part d´alguns, és molt valorada per la majoria de la ciutadania.

Volem lamentar igualment certes pintades que han aparegut les darreres setmanes on es fa un xantatge encobert o un amenaça directa segons com s´interpreti, respecte si s´executa cert desallotjamnet al barri. Una cosa és que entre tots rebaixem tensions i es pugui arribar a solucions  i acords i una altra són els xantatges inacceptables de que o es fa el que jo vull i sinó revento el barri.

És innaceptable que la Seu del Districte sigui atacada a cops de massa i amb pedres. El Districte no és de cap partit, és de tots els ciutadans i ciutadanes i creiem que es mereix un respecte encara que certes decisions no es puguin compartir. S´ha passat en poques setmanes de les pintades i el llançament d´ous, a les pedres i els cops de massa als vidres del Districte. Què serà el següent ? l´agressió potser...

El resultat dels aldarulls del passat 27 de febrer amb les destrosses han costat milers d´euros. El més trist és que no ho pagaran els que ho van fer perquè només va haver un detingut, que a més era menor.  Malauradament, gairabé sempre els que protagonitzen aquests fets acostumen a sortir sense càstig.