Els contes i els comptes

Fa temps que el govern del districte ens han està venent un món feliç , de fires i comerç al carrer, de gent que surt i passeja pels barris i mira botigues i paradetes amb il·lusió i potser arriba a comprar algun regal, ja que només de petons no podem viure. El comerç ens permetrà sortir de la crisi i es crearà riquesa  i .... Perdoneu aquest no és el conte de Nadal és el de La Lletera...

La claror començà el juliol de 2011 quan tots quedàrem enlluernats per les noves idees i grans propostes del govern que ens havia de portar a l'Arcàdia imaginada a la ciutat intel·ligent malgrat el camí malmès i les reserves buides que han rebut com herència.

Aquestes noves idees han representat entre altres coses l'endarreriment de divuit mesos de les obres de la cobertura de les vies del tren als barris de Sants desprès d'una pressió veïnal i un suposat procés participatiu fet a l'estiu d'enguany... i les obres segueixen i  segueixen i segueixen ....

Altres noves antigues idees han fet pensar que els “mercadillos” amb inflables són una atracció per fomentar el comerç, si portem nens i nenes vindran els pares i mares i podran gastar ... Això és la Lletera un altre cop ...

Seguim amb un conte nadalenc el dia 24 es va inaugurar un equipament de nova planta de Serveis Socials al Poble Sec, sense fer esment que havien estat previstos i programats en el mandat anterior, però ja se sap en els contes sempre hi ha dolents i els ciutadans no han de pensar que els dolents podien ser capaços de fer coses bones que  beneficiaven a tothom, ja que són perversos per definició.

El darrer dia de l'any  va desaparèixer de forma màgica  la fira o “mercadillo” del carrer Joan Güell  que tornà a reaparèixer miraculosament com el Guadiana el dos de gener amb la diversitat de botiguetes i ocupant de nou l'espai públic. Botigues que en lloc de fer Nadal o Festes dificulten el pas dels vianants  i fan la competència els comerços propers del barri sense aportar cap valor afegit. “Mercadillo” que només es pot explicar com a mesura recaptetòria per part del Districte o per que els organitzadors puguin tenir un bon Nadal.

Aquí s'acaba el Conte d'unes Festes del Solstici d'hivern que espero hagin estat plenes de bons desitjos per a tots i aviat podrem gaudir dels Comptes i sabrem la quantitat de beneficis que han aportat les fires, firetes, “mercadillos” i altres muntatges a les arques del Districte per a distribuir-ho de forma convenient i participativa entre els diferents barris que no estan en eixos comercials.

En aquest Conte o Recompte no puc oblidar-me d'un Cap d'any amb molta participació en els nostres barris en les activitats programades, un èxit com sempre de les Campanades a Sant Medir i apoteòsic l'esdeveniment a les Fonts de Montjuïc amb el protagonisme dels Castellers de Sants dins de l'Home del Mil·lenni estructura reciclada d'esdeveniments d'altres temps, ni tampoc deixaré de citar una festa dels nens i nenes com la Cavalcada que es podria anomenar de la il·lusió i de la cultura pel desprestigi de la institució monàrquica.