Tot mirant les enganxines del carrer

Aquests dies han aparegut pel barri les enganxines que podeu veure a les fotos. Les podeu veure a diferents indrets de Sants, Hostafrancs i la Bordeta. Encara que coincideixen en el moment d’aparició, responen a motivacions molt diferents.

La groga fa referència a les característiques físiques d’un conseller del Govern de la Generalitat. Pel que sembla, qui ha ideat aquesta enganxina pensa que és la boca d’aquest senyor la que te dimensions considerables. Li aconsellen que no s’ennuegui. No hi ha cap dubte de que li donen un bon consell. Els autors de l’enganxina son homes (i dones) de bona fe. Confio en que els seus desitjos cap el conseller estan plens de pau. Jo, personalment, crec que el senyor Puig no té la boca tan gran. Potser és que últimament cada dia trobem als mitjans de comunicació grans declaracions del conseller. Ja només ens falta escoltar de la seva boca que l’ex-conseller Saura mai no ha existit. Que tot ha estat fruit de la nostra imaginació. De la nostra i de la dels guionistes del programa “Polònia”. Li recomano al senyor Puig que recordi que ell també té un personatge a aquesta sèrie.

La enganxina blanca és molt més críptica. És un d’aquells petits jeroglífics que tan m’agraden, i que la bona gent d’aquests barris té a bé posar al meu abast de tant en tant. Comença posant entre cometes “Aviso”. Que cap persona distreta deixi de llegir. No es tracta de cap pis en venda, ni res semblant. Això va de debò. “Putas chinas”. Em penso que aquesta no és una frase xenòfoba. Vol ser descriptiva. “Sida etc etc C/Aragon etc etc”. Aquesta frase em sembla fascinant. Quina relació hi ha entre la Sida i el carrer Aragó? Quan diu etc etc, vol dir que tothom excepte jo mateix, coneix aquesta relació, i no cal gastar tinta ni espai a l’enganxina per explicar-la? I remata amb “9 en Hospitales”. Nou què? Nou putas en hospitales? Nou clients de putas en hospitales? Nou “Avisos” de putas chinas en hospitales? Els colors verd i vermell tenen una simbologia en tot plegat?.

Que quedi clar, l’única relació que hi ha entre les dues enganxines és la seva coincidència en el moment d’aparèixer. Qui és l’autor de l’avís sobre les prostitutes orientals? Un client descontent? Hem d’esperar més declaracions demolidores per part del senyor Puig? Quan el veurem amb l’uniforme dels mosso d’esquadra, amb port marcial, a l’estil de la ministra Chacón?