I love Can Teresa

Escric aquestes línies el diumenge 31 d’octubre, a la tarda. Aquest matí he descobert que algú havia deixat nous missatges a les parets del nostre barri, en forma de pintades. Aficionat com sóc a aquestes estratègies comunicatives dels veïns, he provat de desxifrar el que aquestes persones ens volien comunicar.

Com podeu veure a la foto, uns dels missatges diu: “I (aquí han dibuixat un cor) love Can Teresa”.


M'he quedat una llarga estona davant del “grafitti”. Per més que he reflexionat, no he tret l’aigua clara del que significa aquesta frase. Ni en català ni en anglès.


Dos fets, però, m’han semblat significatius.


Un: la propera visita del Papa de Roma. Aquesta visita està provocant que molta gent es manifesti en contra del circ mediàtic que suposa la visita del màxim mandatari d’un micro-estat amb molt de poder, i que viu intentant perpetuar les injustícies que s’arrosseguen des de fa segles. Aquest espectacle de masses rés te a veure, que quedi clar, amb el cristianisme de base que està al costat dels necessitats. Potser aquesta pintada té a veure amb aquesta visita, però no acabo de relacionar-la.


Dos: El fet de que la pintada s’hagi fet al mateix lloc en que els veïns reivindiquen un pàrquing que el mateix ajuntament havia dit que ja estaria fet a hores d’ara.


Pot ser els autors de la pintada, en un moment de lucidesa psico-tròpica, han volgut relacionar el seu amor a Can Batlló, com a reserva de zones verdes (verdes de natura) del barri amb la reserva espiritual que se li suposa al romà infal·lible, i tot plegat amanit amb el record de Teresa de Calcuta...


O potser el que evidencien aquestes persones és el seu propi amor al Papa de Roma. Potser el que reivindica aquesta pintada és que a Can Batlló es faci un mega-santuari, on es veneri tant la figura d’aquest Papa i dels que han de venir, com la memòria de les Santes Tereses, de la Santa d’Àvila i de les que han de venir...


O potser jo no he dormit bé aquesta nit, i aquesta pintada, malgrat la foto, només és una il·lusió, una mala jugada de la meva imaginació... Masses castanyes i moniatos!


Si algú m’ho pot aclarir, ja sabeu on sóc.