La senyalització de l’estació de Mercat Nou

Després de la tempesta (política, veïnal, d’obres, etc.) que va suposar l’entrada de l’Ave al barri de Sants, ara fa mesos i mesos que les obres pateixen una llarga hivernació.


L’últim “esdeveniment” va ser la inauguració de l’estació de metro de la línia 1 de Mercat Nou, una estació que va néixer amb un pecat original: tenir només entrada pel carrer Riera de Tena, i no per la banda de Jocs Florals, com sí tenia l’antiga estació. Després d’aquella inauguració, es van instal•lar unes tanques metàl•liques a Antoni de Capmany que donen al carrer, al llarg d’uns cent metres i escaig, un aire de pel•lícula de monstres de l’espai, tipus “Alien”, posem per cas.


En aquell paratge inhòspit, ni tant sols una senyal ens avisa de que allà hi ha una parada de metro. Ni una trista “M”. Hi ha fins i tot veïns del barri que no saben que existeix. La gent de fora del barri arriba desorientada, i si indiquem on és l’entrada del metro, ens miren amb els ulls com a plats, i diuen invariablement: “Que això és una estació de Metrooooo?”, amb cara d’incredulitat. De vegades no s’ho creuen, i fan mitja volta cap a la Plaça de Sants.


És francament vergonyós que passin els mesos i no hi hagi una senyalització ni que sigui provisional de l’estació de Mercat Nou per la banda del carrer Antoni de Capmany. Un suspens absolut, en primer lloc per TMB per no fer la feina (senyalitzar l’estació) i en segon lloc per la regidora, per no fer la seva feina (no permetre que això passi, i si passa, “montar-li un pollastre” a TMB)


Amb el mateix estat provisional es troba tota la franja de terreny que hi ha entre la nova ubicació de la paret del futur calaix de formigó i el mur antic. Aquests terrenys, en teoria s’havien de recuperar per l’ús públic. (Si no és que els requal•lifiquen) però van passant mesos i anys, i continuen sent un racó desabrigat amb una tanca, d’on no saps si et sortirà un “Alien”, un atracador o un polític en campanya.