Notícies que ens afecten

Darrerament he llegit dues notícies que ens afecten com a barri. Després les comentaré per separat.

La primera a El Periódico, on l’Immobiliària Gaudir es vanaglòria d’haver invertit 60 milions d’euros per fer 200 habitatges a Granollers en el lloc que ocupava un complex industrial. Us sona això?.

La segona a Línia Sants, on la regidora Sra. Imma Moraleda acusa a la Generalitat de boicotejar el planejament del complex esportiu del carrer de la Energia i per tan la construcció, com efecte colateral, del nou CAP de Magòria. Aquesta actitud de la Generalitat també em sona. Recordeu les traves per fer la residència assistida Mossèn Vidal Aunós?.

En el primer cas dóna la sensació que aquesta empresa se'ns està passejant. La mateixa, a la darrera reunió de la Junta de Compensació, de la qual és majoritària i per tan responsable de portar a terme la urbanització de Can Batlló, va anunciar que no tenia diners per indemnitzar als industrials ni a la resta de propietaris i que començaria el projecte quan en tingués. I es va quedar tan ample. Com l’Ajuntament, principal valedor i garant de la execució del projecte, no hi era present, així es va quedar la qüestió. Us sembla bé?. A mi no, fa massa anys que hi ha persones vivint en unes condicions indesitjables que mereixen d’una vegada per sempre una solució. Això al marge del retard en tenir els equipaments i parc promès.

Diferent és el segon cas, per insòlit. Si és veritat i no són focs d’encenalls, la crítica i la posició de la Regidora m’ha agradat. Feia temps que no sentía una queixa d’aquest grau i menys contra una institució governada per gent del mateix partit. Pensava que entre bombers no es trepitjaven la mànega. M’agrada, si senyora i li demano que no decaigui en aquest esperit tan reivindicatiu de les coses ben fetes i a temps. Altre gall cantaria si totes les forces polítiques es dediquessin, unides, a defensar les necessitats dels barris del districte que representen, al marge de polítiques de partits i de foscos interessos. Confio que no hagi estat un miratge i apliqui la mateixa medicina al primer cas exposat en l'escrit. Li asseguro Sra. que si el Districte en ple, hagués fet costat als veïns, avui tindriem les vies soterrades i no aquest mur, que per bé que quedi seguirà sent això: un mur.