Referendums SA

La situació econòmica és difícil. Ara bé, com diuen els voltors del capitalisme, una crisi no és un problema, només és una bona oportunitat. La proposta que aquí exposo no suposa, però, un cant a l’espoliació del més feble per part del més fort. No es tracta d’escurar la butxaca del proïsme (o sigui, del "prójimu") pel sol plaer de fer-ho, i que a sobre et posin una medalla al mèrit emprenedor, no , no...

On no arriba l’estat, haurà d’arribar la iniciativa privada. La iniciativa privada amb vocació de servei públic. Si els ajuntaments, la Generalitat, o qualsevol altre administració amb cos de gresca, no poden fer una consulta popular amb cara i ulls, sobre el tema que sigui, el problema està clar. No podem fer Referèndums de pa sucat amb oli . Qui vota? Com es controlen els censos? I si hi ha gent que vota dues vegades, o tres, o més? I si vota un que passava per allà?

Aquí és on entra el que s’ha definit moltes vegades com a “societat civil”. (Per cert, per més pujolista que soni, més val que entri en acció la “societat civil” que la “societat militar”).

Queda clar que aquí hi ha un “ninxol”, en termes de màrqueting. Un forat de negoci, que podria generar molts llocs de treball.

Proposo la creació d’empreses de Referèndums a domicili. Que un col·lectiu vol saber si els seus veïns estan a favor de l’ eutanàsia? Demana un pressupost, i , si li surt a compte, pagant Sant Pere canta. La empresa de Referèndums podria obtenir les dades de la població pel mateix procediment que ja fa anys que fan , per exemple, les empreses de telemàrqueting. Ells saben millor que els Ajuntaments qui viu a un pis, quin poder adquisitiu té, i a quina hora dina. Sobre tot per intentar vendre-li el que sigui, a l’hora de dinar, que es quan les persones normals tenim les defenses baixes.

El finançament de tot plegat no seria cap problema. Les grans causes mouen els capitals, i segur que en nom dels símbols més sagrats, la gent s’escuraria la butxaca.

Amb les dades sobre la taula, es faria el control de participació sense més problemes. D’aquesta manera els resultats serien fiables. Amb aquests resultats potser algun responsable polític es podria posar nerviós, sobre tot pensant en que la seva cadira oficial podria perillar, i , ves a saber, potser faria cas de l’opinió de la gent.

Que volem saber si la població del Baix Priorat, poso per cas, esta a favor de la fecundació in vitro? Referèndum i "tira que te vas!" Guanyaria l’economia, guanyarien els aturats i guanyaria la confiança dels electors en que les coses poden canviar. I si els de la Falange es posen xulos, els hi dieu que tot ho fem pel bé de l’economia.