Fer de jurat a la galàxia Sants

Fa dos anys la comissió del carrer Alcolea de Dalt va participar al concurs d’engalanament de carrers de la Festa Major amb una decoració inspirada en la sèrie de pel•lícules “Star Wars”, amb una ambientació plena de robots, naus estel•lars, raigs làser...

I el tema estava molt ben trobat, per que a Sants vivim a una espècie de “Galàxia molt, molt llunyana...” Amb els nostres móns, les nostres intrigues, els nostres herois i els nostres “villans”. Per acabar-ho d’adobar, el cartell de la Festa Major d’enguany incloïa al seu disseny platets voladors i algun extraterrestre.

Jo he viscut aquesta setmana de Festa Major immers en aquesta Galàxia. Un dels planetes que he visitat ha estat el del jurat del concurs de guarniment de carrers.

He vist persones que s’esforcen per continuar amb la tradició de la festa i que realment treballen molt per que aquests set dies de festa els veïns d’aquesta Galàxia, i els de les Galàxies properes, gaudeixin d’una festa amb una personalitat pròpia. Una festa amb personalitat, justament per que la Galàxia Sants encara no ha estat globalitzada, és a dir, engolida per la Gran Galàxia Barcelona d´aparador Global. De tota manera, hi ha algun escamot de les tropes Imperials, que ha aixecat una nau de guerra anomenada “Torre Malaïa” al planeta Sant Antoni. Haurem d’estar al cas per que l’exemple no es repeteixi.

Entre els carrers que participen al concurs d’ornamentació de carrers he vist, potser, un excés de competitivitat. Un dels membres d’una comissió em va dir que, tal vegada, si en comptes de tres premis globals és concedissin més premis parcials, per exemple: a la millor portalada, al millor sostre, a la millor decoració, a la millor idea... seria una manera de que els premis fossin més equilibrats.

Alguna veu he sentit que qüestionava la capacitat de valoració del jurat. Accepto la crítica, però faig constar que qualsevol jurat hauria d’haver donat 3 premis, i si han 12 carrers, vol dir que hi hauran 9 damnificats, sigui com sigui el jurat.
Sigui com sigui, la Festa Major 2009 s’ha acabat. Els carrers tornen a la normalitat, i, com que aquestes coses s’obliden més ràpidament del que semblen, suposo que podré caminar tranquil•lament per Sants, sense que el raig làser de cap rebel contrari a la causa de l’Imperi Galàctic vengi l’honor d’algun carrer de la part baixa de la classificació.

Membre del jurat del concurs de guarniment de carrers de la Festa Major de Sants 2009