"Se siente!" - Veï de Sants

A Sants estem patint unes obres que ja duren dos anys, i que duraran encara uns quants anys més. Obres molestes, sorolloses, incòmodes i en alguns casos irracionals.
L'Ajuntament es renta les mans. Diu que l'únic responsable és Adif, i que ells no hi poden fer res. "Se siente...!", semblen dir regidora, gerent, i el Districte de Sants Montjuïc en general.


El pas, l'únic pas pel que es poden travessar les vies, el del carrer de Badal, presenta un estat lamentable, perillós, ple de corbes, insegur, sense visibilitat, i per acabar-ho d'adobar, amb una sèrie de maquinàries que no serveixen ni es fan servir per a res, excepte per servir de refugi de yonquis i camells.


A les obres d'entrada del TGV a Barcelona, s'afegeixen les obres de cobriment de les vies de tren i metro. Barcelona serà una ciutat que, en lloc d'eliminar barreres arquitectòniques, aixecarà la barrera arquitectònica mare de totes les barreres arquitectòniques que es fan i es desfan : el calaix de Sants, també conegut com el calaix de la vergonya.


Si totes aquestes molèsties fossin per aconseguir una millora del barri, com ara el soterrament de les vies, serien més assumibles, però no, aquestes obres ens martiritzaran molts anys després de que acabin.
Concretament, fins que, com ja ha passat a la plaça de les Glòries, l'Ajuntament reconegui el seu error, i el calaix s'enderroqui.


El síndic de greuges ja ha recomanat a l'Ajuntament que s'impliqui en els problemes que generin les obres en curs. No sé per que, m'imagino al senyor Hereu fent-li una botifarra, i dient-li : "Se siente!".