"S'ha acabat, la broma!"

Explica en Grouxo Marx a un dels seus llibres , que quan es va produïr el "crack" del 1929, el seu agent de borsa el va trucar per telèfon , i li va dir : "Marx, s'ha acabat, la broma" . No va afegir ni una paraula més. Crec sincerament que, d'un temps ençà, els responsables municipals de Barcelona han degut de sentir-se una mica Grouxos. I que consti que no ho dic perquè pensi que els membres del tripartit es facin embolics amb la redacció del futur estatut (Allò de la part contractant de la primera part i la part contractant de la segona part etc, etc). No, no.

Penso que s'han degut de sentir una mica germans Marx, és a dir ,protagonistes d'un monumental acudit, en veure que el projecte de traçat de l’AVE, al seu pas per la nostra ciutat, (consensuat entre les diferents administracions perquè fos drecera, és a dir, perquè es respectessin els terminis d'execució), ha aixecat una molt àmplia oposició veïnal, que s'estén pels barris de Sants, Eixample, Sagrada Família, Clot i Sagrera. Sí que sembla tot plegat un acudit, i és molt fàcil imaginar-se al sr. Clos trucant per telèfon al sr. Maragall, dient-li: "Pasqual , s'ha acabat, la broma!".

En efecte, al PSC són cada dia més conscients de que el desastre del Carmel, que hauria pogut ser molt més desastrós, passarà sens dubte factura a la classe política. Factura vol dir, en aquest cas, pèrdua de vots. Per tant, tot el que tingui a veure amb obra pública, s'haurà de fer d'una altra manera. I a Sants tenim la seguretat de que les coses s'han de fer d'una altra manera. La participació dels ciutadans no pot quedar-se en posades en escena que no duen enlloc. Qui vol aconseguir coses diferents, ha de fer coses diferents, i això val tant a la vida com a la ciutat que volem. Per tant, els nostres administradors han de parar l'orella amb molta més atenció. Des d'ara, "S'ha acabat, la broma!". El ciutadà ja no està per bromes.