Metro i Carmel

Tots coneixem què ha passat al barri barceloní del Carmel: uns quants grups de vivendes se’n van a terra per les obres del metro.

I tot plegat per què? Per què al segle XXI pot succeir un sinistre com aquest? Per què un grapat de famílies s’han de trobar de cop i volta sense llar, sense pertenències, amb tot els records recollits durant anys esborrats en un instant?

S’ha parlat d’un informe que recomanava expropiar i enderrocar 500 vivendes; però no s’ha fet. Potser algú pensava que si s’aguantaven s’estalviarien diners? I el risc de les persones, no compta?

Després del primer esfondrament s’han fet uns certificats per als afectats que deien que podien tornar a casa, però s’hi afegia, en lletra petita, que no s’havien realitzat les proves i estudis pertinents per garantir la seguretat. (!?). Quina mena de certificat és aquest?

Per un motiu molt ménor, comparat amb aquest, en Josep-Lluís Carod-Rovira va dimitir de conseller en cap de la Generalitat; algú dimitirà ara?

Hem sentit com alguns deien que assumien la responsabilitat pels fets; però que entenen per assumir-les? Només quatre paraules...

Alguns tècnics –si mereixen aquest nom- s’han equivocat greument. Alguns polítics s’han equivocat a continuació. I mestrestant els afectats segueixen sense solucions...

Esperem dimisions i cessaments de la colla d’inútils, ineficients i incapaços que són responsables del desastre, al nivell que sigui, tant si són de l’Ajuntament com si són de la Generalitat; i exigim solucions satisfactòries per als afectats en un espai breu de temps!

I ara, a nosaltres, ens esperen les obres del TGV...

Si a Sants hi ha un sol sinistre com al Carmel, Sants es revoltarà com fa temps que no passa; i nosaltres hi serem amb els veïns, perquè abans que res, som també veïns de Sants.