La plaça de la Farga estrena associació de veïns

De moment ja tenen un centenar d'afiliats i tenen una llista de propostes en referència a la pista poliesportiva, el manteniment de la jardineria, l’activitat pedagògica contra l'incivisme, la neteja de la plaça, etc.


La plaça de la Farga, al barri de la Bordeta, té una nova associació de veïns. Va néixer a finals de l'any passat i ara han començat a fer-ne més difusió per tenir el suport de més veïns. "Vam intercanviar inquietuds que teníem en relació a diversos aspectes de convivència, de civisme, qüestions de manteniment i de neteja", explica el Daniel Sererols, secretari de l’associació. "L'objectiu és bàsicament tenir un entorn de convivència cívica: respectar el descans dels veïns, veure el grau de manteniment i neteja del nostre entorn i sobretot, un tema sobre el que ens estan passant molts avisos i inquietuds: és què passa amb la sobreexplotació de la pista poliesportiva de la plaça de la Farga", diu.


De fet, la pista és un dels principals punts de conflicte del parc ja que asseguren que es fa servir pràcticament tot el dia, fins i tot de matinada. "Aquest és el problema més destacat que tenim", diu el secretari. L'Aurora també és membre de la junta de l’entitat i explica que fa més de quaranta anys que viu davant de la pista i que des de fa uns 7 "això no és viure: fan soroll, criden, es posen la ràdio i es posen a beure cervesa i a jugar a futbol amb les llaunes", assegura l’Aurora. "Aquella placeta era un encant de barri i ara fa quasi pena estar-s’hi", diu.


En canvi, a les pistes de petanca, que també provocaven molèsties, han aconseguit que s'hi posin aïllants a les tanques perquè no facin soroll.


En Daniel Sereols explica quines són les línies de treball de la nova associació: "Ens hem proposat preparar un llibre blanc sobre com voldríem els veïns que fos la plaça de la Farga", explica. De fet, ja han fet les primeres trobades i tenen una llista de propostes diverses en referència a la pista poliesportiva, el manteniment de la jardineria, l’activitat pedagògica contra l'incivisme, la neteja de la plaça, etc.


Els membres de la nova associació veïnal asseguren que la seva voluntat és treballar conjuntament amb les altres entitats que ja treballen al barri i demanen la col·laboració dels veïns: Però per a ser soci no cal cap quota: “Volíem que l’associació fos una eina àgil, flexible i útil però que també fos barata", explica el Daniel Sererols. No tenen local ni les despeses que això implica per tant les despeses que han tingut fins ara han estat mínimes. Asseguren que per ara la resposta dels veïns ha estat molt bona de moment ja tenen un centenar d'afiliats tot i haver fet només una embustiada. Han comptat sobretot amb el boca-orella. Per saber-ne més es pot consultar www.avplacafarga.cat.EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3