La plaça de la Farga exigeix silenci

Els veïns han aconseguit unes 200 firmes que ja han fet arribar al Districte de Sants-Montjuïc


Pistes poliesportives sense horari de tancament, espais per a jugar a petanca en les mateixes condicions, àrees habilitades per a gossos degradades i un mal ús de l’espai públic en general són l’origen del malestar d’un grup de veïns de la plaça de la Farga que han decidit mobilitzar-se per reduir els sorolls d'aquest espai del barri de la Bordeta.


Tot i que Imma Moraleda, regidora del Districte de Sants-Montjuïc, assegura que segons les dades que es desprenen del registre de trucades són pocs els ciutadans que es queixen, Daniel Sererols, veí de la plaça, amb el suport d’altres veïns han aconseguit unes 200 firmes demanant que es prenguin mesures per reduir els sorolls. “Les vam presentar per registre a la seu del districte de Sants-Montjuïc, però no hi ha hagut resposta per part de l’ajuntament”, explica Sererols.


Davant d’això els veïns van demanar el suport del grup de Convergència i Unió al Districte de Sants-Montjuïc, que va portar la reivindicació en el consell plenari. També van poder-hi intervenir els veïns que van escoltar la resposta de la regidora Imma Moraleda, la qual consideren que minimitza el problema. Els veïns opinen que la seva resposta va ser decebedora: “Si presentem gairebé 200 firmes ben registrades i ella no en fa cap menció sorprèn”, diu Sererols. Aurora Tost explica que ja en d’altres ocasions els veïns havien recollit signatures per demanar solucions i no se’ls havia donat resposta.


Ara, els veïns no descarten altres accions per aconseguir que es posin mesures per garantir que hi hagi silenci en les hores de descans. “Si tinc un silenci administratiu, a mi m’han explicat que he d’acudir al jutjat”, comenta Sererols. Ramon Munné i Antoni Grimau, també veïns molestos, no descarten a més altres accions veïnals que cridin l’atenció de les autoritats, com per exemple cassolades.EL 3