La Festa de Sant Medir torna a endolcir el barri de la Bordeta

El veïnat bordetenc va poder tornar a gaudir de la cercavila amb cavalls i carruatges, la tradicional missa amb la imposició de llaçades a les banderes de les colles vingudes d’arreu, i els cants de la Coral Sant Medir.

El barri de la Bordeta es va tornar a endolcir diumenge amb la Festa de Sant Medir. El veïnat bordetenc va poder tornar a gaudir de la cercavila amb cavalls i carruatges, la tradicional missa amb la imposició de llaçades a les banderes de les colles vingudes d’arreu, i els cants de la Coral Sant Medir.

Amb l’inici del repic de campanes, la Guàrdia Urbana Muntada, seguida dels carruatges i els cavalls de les colles i la banda delTriangle de Sants van recórrer els carrers del barri durant més d’una hora.

Entre les novetats d’enguany, els caramels tous van ser els principals protagonistes, a banda dels dolços i les llaminadures. La incorporació d’aquests caramels va ser una mesura que van acordar les colles per evitar que es malbaratin els caramels durs que acostumaven a quedar a terra.

A més a més, enguany hi ha hagut un Punt Blau com a novetat, per fer més fàcil el reciclatge de totes les capses de cartró on es guarden els caramels. Per altra banda, al carrer Toledo es va habilitar una zona per a persones amb discapacitat, delimitada amb tanques i banderoles, perquè es vegi bé.

Eva Fernàndez, presidenta de la Colla Parròquia Sant Medir, organitzadors de la Festa a la Bordeta valorava positivament com havia anat tot el matí, en la primera celebració completa postpandèmia. “Aquest any sí, jo crec que és l’any que ja no ens recordem de la pandèmia  i ho hem pogut fer en un dia espectacular”, va dir l’Eva, agraint a tothom la participació i el compromís.

Per altra banda, Josep Antoni Torralba, president de la Federació de Colles de Sant Medir, va destacar el bon temps que va acompanyar els romeus i romeves a la seva visita al nostre barri, i on els bordetencs i bordetenques van tornar a omplir els carrers com feia anys que no es veia. “Ha estat un any difícil, complicat, hem tingut problemes, però el resum final és altament positiu”, assegurava en Josep Antoni, convençut que ha estat “un èxit fabulós de gent i de temps”.

Neus Munté, presidenta del Districte de Sants Montjuïc, va voler fer un reconeixement a la tasca de les colles. “Volem agrair-vos la feina, l’esforç i el compromís per mantenir viva la tradició de Sant Medir”, deia la presidenta del Districte, assegurant que enguany s’ha pogut gaudir d’una festa “dolça i magnífica”.

Finalment, Mossèn Enric Subirà, consiliari de la Federació de Colles, durant la seva homilia va animar al barri a aprofitar la festa per retrobar-se. “Donem gràcies que avui puguem trobar-nos i retrobar-nos amb tot el goig, que avui puguem compartir aquesta festa fraternalment, amb un esperit obert a casa nostra, als altres”, va expressar el Mossèn Subirà, demanant a tothom que no es quedi a casa i que sàpiga “sortir al carrer, a la festa, avui i sempre”. “Aquesta festa avui ha pres un ressò de represa, i ara ja, que aquesta primavera tingui tot l’encant, tot l’encís de la llibertat que mereix el nostre país” va cloure el Mossèn Enric Subirà.