El Centre Social de Sants denuncia que han estat dos mesos sense aigua corrent al local provisional de l'avinguda del Carrilet

S’hi van instal•lar el passat 28 de novembre, però la manca d’aigua ha impedit que les entitats i les activitats habituals en poguessin començar a fer ús.

El Centre Social de Sants denuncia que no té aigua corrent al local provisional de l'avinguda del Carrilet
El Centre Social de Sants denuncia que no té aigua corrent al local provisional de l'avinguda del Carrilet

El Centre Social de Sants es va instal•lar al local provisional de l'Avinguda del Carrilet, número 5, el passat 28 de novembre de 2022. Aleshores esperaven poder posar el local a punt i obrir-lo al veïnat i les entitats en poques setmanes. Aquestes esperances, però, s'han esvaït per la falta d'aigua corrent al local.

Aquesta problemàtica impossibilita que les entitats i les activitats que es feien de manera habitual al local del Centre Social de Sants es puguin desenvolupar amb normalitat. No poden fer ús dels lavabos, no es poden rentar les mans, i tampoc no poden netejar el local. Jordi Falcó, coordinador del Centre Social de Sants, denuncia que s'hagi arribat en aquesta situació i no s'hi hagi posat abans una solució.

Per ara, creuen que la responsabilitat és d'una manca de comunicació entre Aigües de Barcelona i els agents encarregats de donar l'alta a l'aigua, propietari de la finca o Ajuntament de Barcelona. De moment han estat demanant explicacions als diversos responsables per procurar que es pugui obrir com més aviat millor. "L'Ajuntament, que és el llogater d'aquest local, va iniciar les gestions i ens consta que han estat per la labor", assegura Jordi Falcó. Per altra banda, la gerent del Districte de Sants Montjuïc, Aïda Guillén, expressa que s’han trobat “amb dificultats amb Aigües de Barcelona a l’hora de fer totes les gestions”.

De fet, el passat dilluns el centre social va iniciar una campanya a través de les xarxes socials per denunciar la situació, amb la col•laboració de totes les entitats i associacions que hi col•laboren. En una de les piulades, la de La Troca, es va mencionar a Aigües de Barcelona, que van respondre per mitjà de la mateixa xarxa social demanant que els enviessin les dades per privat. El dimecres al matí, Aigües de Barcelona s'ha posat en contacte amb el Centre Social de Sants per informar-se de la situació, i és per això que des del centre entenien que l'aigua corrent ja era una mica més a prop.

Avui al matí, Aigües de Barcelona s’ha posat en contacte amb l’Ajuntament per indicar que ja hi havien instal·lat el comptador, i que ja hi havia aigua al local. Tant fonts del Districte com del mateix Centre Social hi ha anat per comprovar-ho, tot i que denuncien que AGBAR arriba molt tard. “Aquest matí mateix AGBAR ha posat finalment el comptador i l’aigua ja està corrent”, ha assegurat la gerent del Districte.

Mentre no arribava, però, ja s'han reunit amb totes les entitats i associacions que s'hi troben al local per poder informar-los de la situació que vivia el Centre Social i les raons per les quals encara no havien obert. Van mantenir una reunió el passat dilluns amb totes elles en què els van exposar la situació, i confien poder tornar a oferir-los el servei tan aviat com es pugui. "Totes estan neguitoses, perquè clar ningú no pot fer les seves activitats perquè l'aigua és un subministrament bàsic", expressa el coordinador del Centre Social.

Paral•lelament, les obres del nou local del Centre Social de Sants al carrer Olzinelles continuen avançant, i el veïnat no s'hi està de mirar-s'ho quan hi passen pel davant. "Ara hi ha llocs que ja hi veiem que hi arribi la llum solar, quan mai hi havia arribat", comenta Jordi Falcó, que diu que pensen que potser porta unes setmanes d'endarreriment perquè les feines d'enderroc han hagut de fer-se sense la maquinària pesada, que no podia entrar al carrer. No obstant això, Aïda Guillén afirma que estan “bastant per davant del calendari” en la part de l’enderroc, i diu que “són unes obres que estan anant molt bé”.

El Centre Social de Sants denuncia que no té aigua corrent al local provisional de l'avinguda del Carrilet
El Centre Social de Sants denuncia que no té aigua corrent al local provisional de l'avinguda del Carrilet
El Centre Social de Sants denuncia que no té aigua corrent al local provisional de l'avinguda del Carrilet