La cantautora Jaune Emma seleccionada per a participar de la cinquena edició del concurs Pedrera 3.8 de Sants-Montjuïc

Entrevistem a la cantautora i al seu productor i guitarrista, per conèixer aquesta proposta musical que participarà del concurs que organitzen conjuntament el Centre Cultural Albareda del Poble-sec i l'Espai Jove la Bàscula de la Marina.

Jaune Emma, la cantautora seleccionada per a participar del Pedrera 3.8 d’aquest 2023
Jaune Emma, la cantautora seleccionada per a participar del Pedrera 3.8 d’aquest 2023

Jaune Emma ha estat la cantautora seleccionada per a participar del Pedrera 3.8 d’aquest 2023. L’Emma ja ha presentat quatre cançons i a l’escenari l’acompanyen musicalment, Jan Aygua amb la guitarra, Jordi Rissech al baix i Paula Iglesias a la bateria. Avui entrevistem a la cantautora Emma i al productor i guitarrista Jan, per conèixer millor aquesta proposta musical que participarà de la cinquena edició del concurs Pedrera 3.8 que organitzen conjuntament el Centre Cultural Albareda i l'Espai Jove la Bàscula.

 

Pregunta: Com us vau assabentar de l'existència del Pedrera 3.8?

Emma: Doncs bàsicament vam estar assajant als bucs de l'Albareda i després vam anar als de la Bàscula. I arrel que tots dos organitzaven aquest programa doncs ens en vam assabentar per allà.

P: En quin moment vau decidir que us hi presentàveu i per què?

E: Bàsicament, començàvem a arrencar el nostre projecte, havien sortit un parell de singles i vam veure que teníem la possibilitat de fer quelcom amb això i bàsicament hem tingut sort.

P: Com va ser el procés a l'hora de presentar-vos-hi?

E: Ens van demanar primer el formulari, vam veure que complíem tot el que demanàvem i vam haver d'enviar tota la nostra música el que teníem, i videoclips. Un cop es va fer la preselecció ens van trucar i ens van dir que havíem estat seleccionats per fer la final. Arran d'això ens havíem de preparar un directe i havíem d'actuar davant dels jutges que organitzaven això i ho van dividir en dos dies. Un es feia al Centre Cultural Albareda i l'altre a La Bàscula, i nosaltres ho vam fer a La Bàscula, juntament amb Laura Valls i Malànima.

P: Us esperàveu ser els seleccionats?

E: A mi em va agafar per sorpresa perquè ens vam presentar sense esperar res. Però sí que ens va fer molta il•lusió.

P: Com encareu tot el projecte del Pedrera 3.8 que ara comenceu?

E: Ara estem començant a mirar l'estratègia de moure tota la meva música i fer concerts per aquesta temporada. També a tancar el nou públic i a enfocar que el meu EP sigui una forma d'arrencar el nostre projecte per a futurs àlbums, EP, singles que hagin de sortir.

P: Com neix Jaune Emma?

E: Va començar el 2020, jo com a cantautora vaig començar a desenvolupar els temes de Chronos, que és el meu primer EP que ha sortit aquest 11 de gener, i ho vaig començar a parlar amb el Jan, que és el meu productor i el guitarrista de Jaune Emma. A mesura que ja ho teníem tot bastant tancat, a l'hora de formar una banda en directe, doncs vam trucar a diferents músics per si els agradava la idea, entre ells, el Jan. Després també hi ha Jordi Rissech al baix, i Paula Iglesias a la bateria.

P: Com descriuríeu la música que feu?

Jan: Ara mateix ha sortit l'EP sencer, són quatre cançons, cançons de cantautora compostes per l'Emma i produïdes per mi, en un estil que podríem definir com una mena d'Indie Rock amb tocs de Bedroom Pop, i alguna cançó juga una mica amb la psicodèlica. Té aquesta mescla interessant i maca.

P: De què parlen aquestes cançons?

E: Parla sobretot de la meva quotidianitat. El concepte que va fer néixer aquest projecte era posar el concret dins del rutinari. Parlo de moments, sentiments, sensacions, que van néixer un dia i es van instaurar dins de la meva rutina convertint-se en norma.

P: Les quatre cançons estan relacionades?

E: No estan entre si relacionades, sí que tenen el fet comú que són experiències que m'han passat a mi.

P: D'on surt el nom del grup?

E: Hi ha aquesta baralla constant de com es pronuncia, perquè vaig voler fer-me la intensa i que fos en francès. Jo volia un nom que representés quelcom brillant, únic, que tingui aquest unt enèrgic, que és el que dona el color groc, que és dels meus colors preferits. Vaig buscar i vaig veure que el jaune, que és en francès, és el que millor representava el Jaune Emma, perquè groc Emma tampoc quedava massa bé.

P: Com explicaríeu com és un directe de Jaune Emma?

J: L'objectiu de la banda és potenciar les seves cançons. Al final és un projecte de cantautora i crec que el que hem aconseguit és que hi ha molta energia, que a tots els temes respectem la naturalesa de cada tema. No estan reversionats ni reformulats, sinó que es manté molt l'essència, però sí que portada a la banda. I intentem això que hi hagi molta canya, temes més roquers, temes més tranquils, i aquest és una mica l'objectiu

E: també busquem dinamisme dins l'actuació, hi ha moments que em quedo sola tocant temes que són més personals i més tancats i quan és la banda doncs ho donem tot.

P: Quines són les expectatives del grup?

J: La idea seria que el màxim de gent ens pugui escoltar, i sobretot també poder-nos moure a nivell nacional, perquè al final l'idioma de les cançons és el castellà i aquí hi ha un públic limitat en aquest aspecte. Ens encantaria poder tocar arreu del país, i això, que ens escolti el màxim de gent possible. Qui sap si a mitjà termini això funcionarà haurà de ser a llarg termini.

P: Com a músics guanyadors d'aquest Pedrera 3.8, quin consell doneu a altres músics emergents?

E: Confiança en el projecte, i que t'agradi el que fas 100%. És el que m'està funcionant a mi.

J: Hi ha molta competència, la indústria de la música és una jungla, però si confies en tu mateix i des de la humilitat intentes pujar cap amunt, la gent t'acabarà escoltant. Has de ser molt honest amb tu mateix, no vendre res que no siguis tu.

E: Sí, al cap i a la fi, personalment, jo veig el projecte de la música de fer primer quelcom per mi, i que després es porti a l'exterior, pels altres.

Jaune Emma, la cantautora seleccionada per a participar del Pedrera 3.8 d’aquest 2023
Jaune Emma, la cantautora seleccionada per a participar del Pedrera 3.8 d’aquest 2023