El judici a dos activistes pel dret a l'habitatge del barri de Sants posposat fins al 4 de juliol

Des del grup de suport Olzinelles Absolució denuncien que la justícia busca "desmobilitzar-les" davant la petició de la Fiscalia de 12 anys de presó.

El judici a dos activistes pel dret a l'habitatge de Sants posposat fins al 4 de juliol
El judici a dos activistes pel dret a l'habitatge de Sants posposat fins al 4 de juliol

Dimarts 24 de gener s'havia de celebrar el judici a dos activistes pel dret a l'habitatge, a qui la Fiscalia demana 12 anys de presó, sis a cadascun, per un delicte de desordres públics. Des del grup de suport Olzinelles Absolució denuncien que la justícia busca "desmobilitzar-les", mentre els encausats hauran d'esperar mig any per saber si es confirma la petició de la Fiscalia.

Els encausats i tot el grup de suport es van personar ahir als jutjats per fer front al judici pel qual havien estat citats. No obstant això, la sorpresa els va arribar quan, cap a les onze del matí, se'ls va notificar que el judici es posposava. El motiu de l'ajornament és que no s'havien citat a declarar totes les parts, i ara caldrà esperar, com a mínim, fins al 4 de juliol per conèixer la sentència del jutjat.

Des del grup de suport Olzinelles Absolució denuncien que amb aquest fet la justícia busca "desgastar-les i desmobilitzar-les". "Una de les maneres que té d'actuar aquesta repressió contra el moviment per l'habitatge és endarrerir els processos judicials", assegura Anna Varela, membre del grup de suport d'Olzinelles Absolució.

Tot i que l'Anna expressa que l'objectiu que busquen és aconseguir que es desmobilitzin i "no lluitin al carrer", diuen que encaren aquests mesos com ho han fet fins ara. "Continuarem parlant del cas, visibilitzant-lo, fent que tot el barri se n'assabenti, que això va passar aquí a Sants i ve per veïns que van defensar el dret a altres veïns a tenir un habitatge digne", afirma l'Anna.

El judici que se celebrarà el proper 4 de juliol és entorn els fets ocorreguts durant la Rua de Carnestoltes del 2020 convocada per l'Escola Popular de Sants i el Grup d'Habitatge de Sants. Durant el Carnestoltes del 2020 les dues entitats convocants van participar de la rua que es feia arreu del barri i van tancar la ruta amb la presentació de l'alliberament d'un bloc, al número 105 del carrer Olzinelles. En el context d'aquest alliberament és quan es va produir l'actuació policial que culmina amb la petició de la Fiscalia de 12 anys de presó.

Una de les membres del moviment per l'habitatge al barri, l'Ares, explica que en aquell context hi havia moltes famílies participant "d'un ambient festiu i combatiu". "En un moment donat van venir els mossos i diversos dispositius de la BRIMO que van baixar amb molta violència, van carregar diversos cops i va acabar amb un encapsulament", explica l'Ares. Aquest encapsulament va culminar amb la identificació d'unes 70 persones, segons comenta, i l'acusació a aquestes dues persones de 12 anys de presó.

El judici a dos activistes pel dret a l'habitatge de Sants posposat fins al 4 de juliol
El judici a dos activistes pel dret a l'habitatge de Sants posposat fins al 4 de juliol