Sants Montjuïc dona la benvinguda a l'any 2023 amb les Campanades de Sant Medir i les Precampanades de la Marina

El districte també ha comptat amb les campanades de ciutat a l'Avinguda Maria Cristina per completar els diferents escenaris en què s'ha pogut menjar el raïm a Sants Montjuïc.

Sants Montjuïc ha donat la benvinguda a l'any 2023 amb més d'un miler de persones entre les Campanades de la Bordeta i les Precampanades de la Marina. El districte tercer també ha comptat amb les campanades de ciutat a l'Avinguda Maria Cristina per completar els diferents escenaris en què s'ha pogut menjar el raïm a Sants Montjuïc.

Les primeres campanades a celebrar-se al districte, i segurament a bona part del país, han estat les del barri de la Marina. Com és costum, els mariners i les marineres han celebrat les precampanades, el dia 30, per celebrar la festa d'entrada a l'any de la millor manera possible. Les precampanades van tenir lloc a la Casa del Rellotge i Dani Fernández, de la Marina Viva, explica que s'hi va aplegar "mig miler de persones" per gaudir de la festa.

La nit va començar a les deu del vespre, amb el ball de la mà de La Tropical, que es va allargar fins a tres quarts i cinc de dotze. A la mitjanit exacte han tingut lloc les precampanades, presentades per dues companyes de Sants 3 Ràdio i un cop menjat el raïm hi ha hagut un castell de focs artificials i fins a dos quarts d'una La Tropical ha continuat la festa.

Ja en la nit del 31, les campanades del barri s'han celebrat a la placeta de Sant Medir, organitzades per Sants 3 Ràdio i la Parròquia de Sant Medir. A partir de dos quarts de dotze va començar la festa al davant de la parròquia bordetenca, en la que hi ha hagut música, caliu de barri i beguda gratuïta per tothom. L'únic que calia serà portar el raïm de casa, això sí, un cop entrats en el 2023 es va poder gaudir dels focs artificials al barri de la Bordeta.

A la placeta de Sant Medir, on es van aplegar unes 500 persones, va sonar música per a tota la família i es van projectar videomappings a la façana del campanar. A més a més, com a novetat d'enguany es va llençar una pluja de confeti daurat en acabar la dotzena campanada, que, explica Oleguer Forcades de Sants 3 Ràdio, va quedar "espectacular". El més destacat d'aquestes campanades, és que són tocs manuals en directe, a càrrec del veí Just Arrizabalaga.

Pel que fa a les campanades de ciutat, com ve sent habitual, aquestes també s'han celebrat al nostre Districte, a l'avinguda Maria Cristina. Pirotècnia, música i drons han estat els protagonistes d'un espectacle de ben bé mitja hora dividit en dues parts i basat en l'agermanament dels pobles. El regidor del Districte de Sants Montjuïc, Marc Serra, explicava que l'espectacle vol fer una crida "a l'harmonia i a l'entesa" i destaca que "és important, en el context d'una guerra a les portes d'Europa, que com a ciutat puguem donar un missatge de pau".

Al ja clàssic espectacle de llum i so de la font màgica de Montjuïc, enguany se li ha afegit el vol de 200 drons pel cel santsenc. L'espectacle ha estat una creació de la companyia francesa Gruope F, especialment per a aquest esdeveniment, i feia una crida a la pau. Durant dues parts de 12 minuts s'han evocat les cultures originàries a través del seu art i es dedicava un minut a cada cultura diferent.

L'element més innovador d'aquest espectacle d'any nou han estat els 200 drons, que servien dibuixar unes màscares a l'aire a través de les quals simbolitzar cadascuna de les cultures. A més a més, també hi havia un pensament ambiental, ja que Serra assegurava que "el consum dels dos-cents drons durant tot l'espectacle equival al d'un cotxe elèctric durant 50 quilòmetres".

Retransmissió de les campanades de Sant Medir del barri de la Bordeta: