Més d'un miler de persones fan vibrar la 34a Marató de Cinema Fantàstic i de Terror de Sants

L'auditori de les Cotxeres de Sants ha acollit la projecció d'un centenar de curtmetratges i pel•lícules de terror, que ha acabat amb la tradicional "nit més llarga" de dissabte.

Més d'un miler de persones han gaudit durant la passada setmana de la 34a Marató de Cinema Fantàstic i de Terror de Sants. Des de dimarts i fins dissabte, l'auditori del centre cívic de les Cotxeres de Sants ha acollit més d'un centenar de curtmetratges i pel•lícules de terror, que ha acabat amb la tradicional "nit més llarga".

Des de dimarts fins divendres més d'una seixantena de curts van participar de la 23a Edició del Concurs de Curts Fantàstics i de Terror de Sants, dels quals se'n van atorgar els guanyadors en la gala dels curts finalistes del divendres. La "nit més llarga" va ser dissabte, amb la projecció de pel•lícules al centre cívic santsenc fins passades les cinc de la matinada.

En la tarda de divendres es va celebrar l'entrega de premis del Certamen de Microrelats Fantàstics i de Terror. Per la categoria del millor curt d'animació, el guanyador ha estat "Phonorama", d'Alex Rey. Pel que fa al millor curt en català, el premi ha estat per un curt de Víctor Català anomenat "La Masia". Per altra banda, el premi Pere Garcia Plensa al millor curt ha estat per al curtmetratge "la Nueva", d'Ivan Villamel.

En la categoria de millor curt curt, en què només es podien presentar curts de fins a 3 minuts, el premiat ha estat "Le Climatiseur", dels directors Arthur Jeanro i Damien Babikian. El premi especial Alice Guy se l'ha emportat el curtmetratge "Joselito", dirigit per José Carlos i Marta Jiménez. Finalment, el millor Ed Wood ha estat per al curt de Manolo Hernandez, "La buela psicópata de Pedrazales", i el millor curt de chicha cutre ha estat "Calçot Atrack BCN", de Carles Hortola.

Ja en la jornada de dissabte ha tingut lloc "la nit més llarga" i s'han visionat pel•lícules de terror fins passades les cinc de la matinada en dues sales diferents. A l'auditori de les Cotxeres de Sants s'ha pogut veure "La pasajera", la pel•lícula sorpresa "Mad Heidi", "Tammy and the T-Rex", "Puppet Master", i "Jostissi de Carreró".

Per altra banda, com és habitual hi ha hagut una sala B de projeccions, per als que els agradin pel•lícules més alternatives. En aquesta sala s'hi ha pogut visionar "Super Mario Bros", "Estamos Muertos... ¿o qué?", "Troll 2" i "Vacaciones de terror 2".