El Centre Social de Sants celebra la cloenda del seu 50è aniversari amb un sopar popular

El teatre del Casinet d'Hostafrancs ha acollit més d'un centenar de persones que s'han reunit per recordar el mig segle de vida de l'associació de veïns i de les lluites pel barri.

Aquest dissabte el Centre Social de Sants ha celebrat la cloenda del 50è aniversari de l'entitat amb un sopar popular al Casinet d'Hostafrancs. El teatre del centre cívic ha acollit més d'un centenar de persones que s'han reunit per recordar el mig segle de vida de l'entitat santsenca.

La festa d'aniversari del Centre Social l'ha presentat Albert Feliu, germà de la cantactriu santsenca Núria Feliu i soci històric del Centre Social, que ha fet un repàs històric de l'activitat que ha tingut el centre durant aquests cinquanta anys des de la seva fundació.

En el sopar popular de l'entitat santsenca també hi ha participat la presidenta i els expresidents que ha tingut el Centre Social. Susanna Reigada, actual presidenta, ha destacat que "són 50 anys de moltíssimes coses", però que mig segle més tard el Centre "continua sent igual d'important que sempre o més". Josep Maria Domingo, expresident del Centre Social de Sants, ha comentat que ha estat molts anys de president i que al principi va anar molt bé, però que la cosa es va anar deteriorant i "va arribar un moment que ens va caure el centre social al cap". Domingo, però, se n'alegra que "al final ens hi hem sortit" i destaca que "la bona sortida és que d'aquí a dos anys tindrem un local maquíssim que serà la casa nova de tot el Centre Social i de la gent de Sants i tots els nostres veïns".

La celebració del 50è aniversari va tenir la cloenda amb el sopar al Casinet, però durant tota la jornada hi va haver activitats. La plaça de Bonet i Muixí ha acollit des de les 11 del matí activitats familiars diverses, animació infantil, tallers o l'espectacle 'Històries de lletres' de la companyia de teatre L'Estenedor.

Al migdia s'ha fet el vermut d'aniversari, que ha aplegat entitats i veïnat i ha coincidit amb la primera pedra simbòlica de la futura seu del Centre Social. Unes obres que ara s'inicien i que han de durar dos anys, temps durant el qual el centre es traslladarà a un local a l'avinguda del Carrilet, 5, al barri de la Bordeta.

En el nou edifici, que només conservarà la façana, l'espai disponible s'ampliarà fins als 1000 m², amb una estructura totalment nova repartida en la planta baixa, tres plantes d'alçada i un sotaterrat.