Sants Montjuïc commemora el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones amb un acte a la seu del Districte

L'acte del 25N ha comptat amb els parlaments i actuacions musicals d'Agatha Krispies, l'Escola de Música Jam Session, i els raps feministes d'Aina, Mx4 i Judi.

El Districte de Sants Montjuïc ha commemorat Dia Internacional contra la Violència envers les Dones amb un acte al Saló de Plens de la seu del Districte. Jessica Sala ha estat la mestra de cerimònies i hi ha hagut les actuacions musicals d'Agatha Krispies, de l'Escola de Música Jam Session, i els raps feministes d'Aina, Mx4 i Judi.

L'acte ha estat organitzat pel Circuit contra la Violència de Sants-Montjuïc amb la col•laboració del Consell de Dona, Gènere i LGTBI. La vicepresidenta d'aquest consell, Jessica Sala, ha presentat la jornada en un discurs en què ha mencionat que "en aquest dia recordem la memòria de tres activistes feministes i opositores al règim dictatorial dominicà que van ser assassinades el 25 de novembre de 1960", i ha destacat que "62 anys més tard és imprescindible continuar lluitant per la defensa i erradicar la violència masclista vers les dones".

La jornada ha comptat també amb les actuacions musicals d'Agatha Krispies, de l'Escola de Música Jam Session, i amb el rap feminista de tres joves raperes, Aina, Mx4 i Judi. També hi ha hagut la presentació d'un vídeo sobre el Fanzine Jove del Poble-sec contra la violència masclista.

L'acte per commemorar Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones ha acabat amb unes paraules del regidor del districte de Sants Montjuïc, Marc Serra. El regidor ha reconegut que "com a societat i com a homes, tenim un problema i és un problema molt greu". Serra ha posat de manifest algunes situacions en les quals es troben els homes dia a dia i que són violències masclistes i ha assegurat que cal "trencar amb aquesta cadena de transmissió del masclisme".

Finalment, el regidor del Districte ha acabat fent la següent reflexió sobre el paper dels homes en la lluita feminista: "Si volem viure en una societat més justa, més igualitària, més lliure, una societat realment feminista, els homes no ens hem de quedar asseguts veient com les nostres companyes fan actes preciosos, o lluiten durant el dia a dia contra el masclisme, si volem transformar realment la societat, els homes ens hem d'aixecar i ens hem de negar a reproduir aquestes actituds, sigui de forma activa o sigui com a còmplices. Hem de passar de ser còmplices de la violència masclista a ser verdaders aliats feministes".