Els Castellers de Sants preinauguren la nova seu social a la nau de Can Climent amb una jornada festiva oberta al veïnat

Els borinots ja han acabat una primera reforma incorporant lavabos i una barra, però en futures reformes els agradaria poder dividir els espais de la nau i fer-hi dues plantes.

Els Castellers de Sants han celebrat aquest dissabte una petita festa de preinauguració per mostrar al veïnat la seva nova seu social en una de les naus de Can Climent. Els borinots ja hi han incorporat lavabos i una barra, i els agradaria en futures reformes poder dividir els espais de la nau i fer-hi dues plantes.

Ja fa temps que els Castellers de Sants utilitzen la nau, de propietat municipal, com a espai propi amb la funció de gran magatzem, però encara no l'havien pogut presentar al veïnat. Tot i que estan pendents de futures reformes per poder fer la inauguració oficial, han volgut avançar-se i fer-ne una prèvia presentació perquè els veïns i veïnes la coneguessin, fent coincidir la festa amb el final de temporada de la colla.

La Sunta Sogas, expresidenta dels Castellers de Sants, explica que la demanda d'aquesta nau va néixer perquè el local de Cal Borinot se'ls havia quedat petit, sobretot en les trobades a la sortida dels assajos o en les celebracions en les quals s'hi poden aplegar més de cent persones. Van descobrir que aquesta nau estava en desús i el Districte de Sants Montjuïc en l'anterior legislatura es va comprometre a aquest espai fos per als borinots.

Tot i que sí que se'ls van donar les claus del local, la reforma de l'espai no ha arribat, ja que el projecte va haver d'entrar en els pressupostos participatius i no va ser la proposta més votada. Fins ara, per tant, i fins que arribi aquesta rehabilitació de l'espai, l'han estat utilitzant com a gran magatzem, i esperen que en un termini de tres anys puguin començar les obres del local.

No obstant això, per poder-li donar algun ús mentre no arribi la rehabilitació, sí que hi han fet algunes petites reformes. "Ens trobàvem que aquest espai no tenia aigua, per tant, no hi havia lavabos i era un desastre", explica el copresident dels Castellers, l'Adrià Pérez. "Fins que no es faci el projecte definitiu amb Can Climent vam dir aprofitem-lo i fem aquesta petita reforma que ha consistit a fer uns lavabos i un petit magatzem", afegeix. També hi ha pogut posar una barra, donació de la Bodega Montferry en el seu procés de trasllat de local. "Avui li diem preinauguració, ens donem aquests mesos per poder-lo adaptar una mica més, fer-hi una zona de canalla, fer-lo habitable fins que no comenci el nou projecte" comenta l'Adrià.

Aquest local serà, per tant, el complement de la seu social que tenen a Cal Borinot, i els assajos continuaran sent a l'escola Jaume I. La Clara Antonio, copresidenta de la colla, ha comentat que Cal Borinot el mantindran per fer reunions més petites i que a la nau s'hi trobaran quan es reuneixi tota la colla. "El que sí que volem fer és que tothom s'hi pugui sentir partícip, que sigui un espai familiar, que tothom hi pugui tenir el seu espai i intentarem que totes les parts de la colla s'hi sentin representades", ha afegit la Clara.