El Mercat de Sants guanya el Premi Comerç de Barcelona a la millor iniciativa col•lectiva per l'Aula Gastronòmica

El jurat dels Premis Comerç de Barcelona ha valorat que l'equipament s'utilitzi per formar els infants, però també les persones adultes, en cuina d'altres cultures o per a persones amb particularitats alimentàries.

El Mercat de Sants, premi a la millor iniciativa col•lectiva pel projecte Aula Gastronòmica
El Mercat de Sants, premi a la millor iniciativa col•lectiva pel projecte Aula Gastronòmica

L'Associació de Venedors del Mercat de Sants ha rebut el premi a millor iniciativa col•lectiva pel projecte Aula Gastronòmica, en uns guardons que reconeixen la tasca dels millors establiments de la ciutat aquest 2022. El jurat dels Premis Comerç de Barcelona ha valorat que l'equipament s'utilitzi per formar els infants, però també les persones adultes, en cuina d'altres cultures o per a persones amb particularitats alimentàries.

L'Aula Gastronòmica és un projecte que va néixer al Mercat de Sants ara fa tres anys "arran d'una realitat preexistent i amb la intenció de servir de pont i nexe amb les escoles del nostre barri". Des d'aleshores, hi han passat gairebé 6.000 alumnes santsencs als matins i Francesc Leyva, president d'honor del Mercat de Sants, assegura que estan "molt orgullosos de tot el que ha passat durant aquests 3 anys d'experiència".

L'objectiu de l'Aula Gastronòmica del Mercat de Sants és relacionar l'aprenentatge dels infants amb l'alimentació sana per "proporcionar una eina útil per als centres escolars de primària del barri". En aquest espai es complementa la teoria rebuda a l'escola amb la pràctica, "posant l'èmfasi en els productes de temporada, destacant els de proximitat i ecològics", alhora que es valoren els aspectes nutricionals perquè la canalla mantingui uns hàbits alimentaris saludables.

Francesc Leyva comenta que "és important" que els nens i nenes "aprenguin a cuinar", per tal d'obtenir més autonomia i que gràcies a aquesta activitat també coneixen els productes de temporada. El president del Mercat afegeix que un cop acabada l'activitat els fan "una reflexió sobre la qüestió que hi ha gent que avui en dia ho està passant malament i que el Mercat, amb aquests productes que ells han manipulat, acabarà fent una recepta per enviar a la Fundació Canpedró", on cada setmana hi envien un centenar de racions de producte fresc cuinat per la cuinera del Mercat.

A més a més de les activitats amb els infants del barri, l'Aula Gastronòmica també s'utilitza per a persones adultes, amb cursos de cuina, cuina d'altres cultures, o per a persones amb particularitats alimentàries, com poden ser les persones celíaques. Aquests cursos es fan a través de les Cotxeres de Sants, on la gent s'hi pot apuntar i acudir als cursos que l'Aula Gastronòmica ofereix a les tardes.

 

Fotos: Ajuntament de Barcelona i Mercat de Sants

El Mercat de Sants, premi a la millor iniciativa col•lectiva pel projecte Aula Gastronòmica
El Mercat de Sants, premi a la millor iniciativa col•lectiva pel projecte Aula Gastronòmica
El Mercat de Sants, premi a la millor iniciativa col•lectiva pel projecte Aula Gastronòmica
El Mercat de Sants, premi a la millor iniciativa col•lectiva pel projecte Aula Gastronòmica
El Mercat de Sants, premi a la millor iniciativa col•lectiva pel projecte Aula Gastronòmica
El Mercat de Sants, premi a la millor iniciativa col•lectiva pel projecte Aula Gastronòmica