Passejada literària i històrica pel barri de Sants per conèixer els escenaris de la novel•la "Sota la mar salada"

L'itinerari, que comptarà amb intèrpret en llengua de signes, explicarà l'origen romà del barri i obrirà espais per al veïnat fins ara tancats.

Passejada literària pel barri de Sants per conèixer els escenaris de la novel•la "Sota la mar salada"
Passejada literària pel barri de Sants per conèixer els escenaris de la novel•la "Sota la mar salada"

Aquest dissabte 19 de novembre tindrà lloc al barri de Sants una passejada literària per conèixer els escenaris de la novel•la "Sota la mar salada". L'itinerari, que comptarà amb intèrpret en llengua de signes, explicarà l'origen romà del barri i obrirà espais per al veïnat fins ara tancats.

La passejada està oberta a tothom que hi vulgui participar i és totalment gratuïta i no cal haver fet la lectura del llibre per accedir-hi (i tampoc no s'hi faran spoilers). Aquest itinerari és la tercera vegada que es farà, va néixer en el marc de la Setmana del Llibre en Català i es va repetir el passat 22 d'octubre, dues jornades en què l'autor, Sergi Caparròs, assegura que van funcionar "molt bé" i que amb l'acollida que hi ha "no podien deixar de fer-ne una altra".

La passejada comença a la plaça Bonet i Muixí, on es podrà entrar a la Casa del Rellotge, la masia que hi ha a la mateixa plaça. "Entrarem al recinte d'aquesta masia i allà explicarem l'origen de Sants, un origen que es remunta a l'època dels romans amb la creació d'una via romana que comunicava Bàrcino amb la Via Augusta", explica l'autor del llibre. A partir d'aquest punt es seguirà avançant en el temps, passant per l'edat mitjana i "recorrent els diferents escenaris pels quals transcorren les aventures de l'Andreu Molina, que és el protagonista de "Sota la Mar Salada".

Així mateix, en aquestes parades es llegiran alguns fragments de la novel•la, sense fer-ne spoilers, i s'explicarà la trama principal, a banda de descobrir com era el Sants de fa 100 anys. A més a més, la novetat d'aquesta passejada és que comptarà amb intèrpret en llengua de signes per convidar a tota la comunitat amb trastorn auditiu, fet que Sergi Caparrós assegura que els fa "molta il•lusió".

"Sota la mar salada" és un thriller ambientat en el barri de Sants l'any 1929 i explica la història d'un jove, l'Andreu, que es veu atrapat en una espiral de violència i persecucions arran d'una misteriosa troballa.

La història de la novel•la comença, com indica el seu nom, sota la mar salada, en un descobriment arqueològic sota les aigües de l'Empordà. Aquest fet marca el tret de sortida d'un thriller basat en una tèrbola història familiar que el lector anirà descobrint de la mà de l'Andreu, el protagonista, que és veí del barri de Sants.

El seu autor és també professor de l'escola Jaume I, i veí santsenc de tota la vida i aquesta és la primera novel•la que escriu. Des de la idea inicial d'escriure aquest llibre han passat setze anys, dels quals n'ha passat els últims set enfocat en el thriller, dos d'ells pensant quina forma agafaria el llibre i els altres cinc escrivint-lo.

L'autor explica també que la novel•la parla de les passions humanes. "És una novel•la que parla de la traïció, de la venjança, de l'amor, de la lluita pel poder". Està basada principalment al barri de Sants i d'aquí es va sortint a diferents zones de Catalunya, com altres barris de la ciutat o la zona de l'Empordà.

Passejada literària pel barri de Sants per conèixer els escenaris de la novel•la "Sota la mar salada"