Un detingut en la macro operació policial amb 200 agents a la discoteca Brisas del Paral•lel

Durant l'operatiu s'han localitzat armes blanques a l'interior del local, diverses persones portant drogues, menors consumint alcohol, i un controlador d'accés no habilitat.

Un detingut en la macro operació policial amb 200 agents a la discoteca del Paral•lel on va morir un jove apunyalat
Un detingut en la macro operació policial amb 200 agents a la discoteca del Paral•lel on va morir un jove apunyalat

La passada matinada de divendres a dissabte un operatiu conjunt dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona de més de 200 agents ha irromput a la discoteca Brisas del Paral•lel, al costat d'on fa dues setmanes va morir un jove apunyalat i que acumula les queixes del veïnat des de fa anys. Durant l'operatiu s'han localitzat armes blanques a l'interior del local, diverses persones portant drogues, menors consumint alcohol, i un controlador d'accés no habilitat.

Aquesta actuació se suma als patrullatges que fa setmanes que els cossos policials duen a terme en horari nocturn i mentre el local és obert, després que s'hagin registrat repetits incidents que afecten la seguretat del veïnat i a la convivència al barri.

Més de 200 agents han entrat a la discoteca, han parat la música i han separat a tots els individus entre nois i noies per escorcollar-los un a un. En aquest procés s'ha detingut una persona sobre la qual ja hi havia una ordre pendent de detenció prèvia.

A més a més, durant l'operatiu s'han pogut localitzar diverses armes blanques a l'interior del local, s'ha identificat a onze persones que portaven drogues i s'ha detectat a nou menors d'edat consumint begudes alcohòliques i un controlador d'accés no habilitat.

Aquest és un local que d'ençà que es va inaugurar ha estat vinculat de manera continuada a diversos incidents. Ja a l'abril hi va haver tres baralles, al juny n'hi va haver una altra que va acabar amb un detingut, igual que va passar al mes d'agost. A mitjan setembre hi va haver dues baralles més amb un altre detingut, i l'últim incident ha estat la mort d'un jove als voltants del local en una investigació encara oberta, però que ja ha portat una detenció.

Per altra banda, el local es troba en un edifici afectat per un Pla Especial de Millora Urbana, aprovat pel Plenari Municipal el gener de 2022, que impliquen el seu enderroc imminent per donar pas a una residència d'estudiants. A més a més, el Districte de Sants-Montjuïc ha obert diferents expedients a la discoteca que se n'ha derivat en procediments sancionadors.