Més de 1300 persones participen del 43è Cros Popular de Sants, una de les fites esportives més arrelades al barri

En la categoria masculina Albert Nogueras s'ha imposat amb un temps de 30 minuts i 41 segons, i en la femenina ho ha fet Marta Martín amb només 37 minuts i 55 segons.

1300 persones han omplert de vida esportiva els carrers del barri de Sants aquest diumenge participant en la 43a edició del Cros Popular de Sants. En la categoria masculina Albert Nogueras s'ha imposat amb un temps de 30 minuts i 41 segons, i en la femenina ho va fer Marta Martín amb només 37 minuts i 55 segons.

El Cros Popular de Sants és una de les curses més arrelades de la ciutat de Barcelona, que té el seu origen el 1934 quan l'Ateneu Enciclopèdic Sempre Avant va decidir celebrar el Primer Gran Premi de Sants, una prova atlètica pels carrers de Sants. Des d'aleshores hi ha hagut interrupcions i anades i vingudes, però el cros s'ha anat consolidant fins a esdevenir una de les activitats esportives més arrelades al barri.

A més a més, el Cros compta amb dues activitats paral•leles a la cursa. Per una banda, el FotoCros, que consisteix un concurs fotogràfic que premia la millor foto de la cursa des de l'any 2010. Per altra, també se celebra el Cros Solidari, un espai des del qual cada any es dona un cop de mà a entitats que treballen amb fins socials.

El cros de Sants d'enguany ha comptat amb la participació de 1300 corredors i corredores, i els més ràpids han estat Miquel Nogueras i Marta Martín. El campió masculí és tot un històric en aquesta cursa, ja que comenta que és del 92 i al 95 ja l'estava corrent, i amb 5 anys la va guanyar per primera vegada. El Miquel assegura estar "molt content de ser a la cursa del meu barri" i que mentre tingui cames ningú no li traurà la seva participació aquí. La campiona femenina, per contraposició, debutava enguany en aquesta fita esportiva santsenca, que ha aprofitat com una manera "de continuar activa i seguir competint".

El cros, que és una cursa de 10 quilòmetres, compta també amb les modalitats inclusives i per als més menuts. Hi ha el Petit Cros, una cursa de 600 metres per als nens i nenes menors de 7 anys, la Centpeus, una milla per nois i noies de 7 a 14 anys, i les curses inclusives, reservades a corredors amb discapacitats psíquiques, amb dues distàncies, de 1500 i de 500 metres.

Carles Manzano, membre de l'organització del Cros de Sants ha comentat que ha estat tot un "èxit", gràcies als 150 voluntaris que a les set del matí ja eren a lloc perquè tot sortís rodó. Manzano també ha explicat que enguany era un circuit nou, que era "més vistós" i que han aprofitat l'Obrim Carrers per gaudir "d'un ambient molt maco al carrer de Sants".

Al minut 49:35 de la competició qui va travessar la línia de meta va ser el regidor del Districte de Sants Montjuïc, Marc Serra, que en arribar va comentar la bona organització del Cros, "amb un munt de voluntaris que són garantia d'èxit". Serra també posa en valor el Cros després de "dos anys molt durs, en què l'activitat esportiva ho ha hagut de treballar de forma molt dura". "Poder recuperar un esdeveniment esportiu com aquest de forma massiva, amb tanta gent ocupant els carrers, la veritat és que és una passada", ha acabat el regidor del Districte de Sants Montjuïc.