L'InkFest omple la plaça de la Marina de colors amb el primer festival del districte dedicat a la tinta

La Marina Viva ha organitzat la primera edició d'aquesta jornada d'il·lustració, disseny i art urbà que ha comptat amb tallers, música i paradetes.

Centenars de persones s'han passejat aquest diumenge per la plaça de la Marina per gaudir de l'Ink Fest, el primer festival del districte dedicat a la tinta. Una jornada organitzada per la Marina Viva que enguany celebra la primera edició del que és un "festival d'il•lustració, disseny i art urbà".

Des de les deu i fins a les dues del migdia, una vintena d'artistes del món de la tinta han omplert la plaça d'art, però també de música i bon menjar. Al llarg de tota la jornada s'hi ha pogut trobar el mercat, diferents exposicions i el photocall de l'esdeveniment. Entre les deu i la una del migdia han tingut lloc els tallers per a infants, joves i adults, de pop up, il•lustració, lettering, fotografia, tatuatge. La música amb el DJ Entretela no ha començat fins a les onze i s'ha allargat fins que ha acabat el festival, i el vermut'Ink, a càrrec de l'Engranatge, s'ha pogut gaudir entre les dotze i les dues.

Aquest és un festival organitzat per la Marina Viva que s'ha estrenat enguany i espera servir per mostrar el barri de la Marina a la resta de la ciutat. Dani Fernàndez, de la Marina Viva, explica que estan "molt contents" i que hi ha molta gent i molta il•lusió". En Dani assegura que han hagut de doblar alguns dels tallers per la gran participació que hi ha hagut i que ja estan pensant a tornar a fer l'Ink Fest 2023.

Marta Rodríguez, de la Marina Viva, comenta que, tot i que normalment a les activitats que fan hi va gent gran i famílies, en aquest cas a més a més també hi ha molta gent jove. "Ha vingut molta gent jove, amb ganes de fer coses al carrer, conèixer el que passa el barri i fer barri", explica la Marta.

Els artistes que han pogut participar del festival també n'han sortit molt satisfets i molt contents amb la gent que hi ha participat. La Mireia, il•lustradora infantil, reconeix que li va sorprendre veure un festival tan enfocat a la tinta i que li va semblar "molt bona idea". "Mai havia fet res que fos tan centrat en això i crec que ha funcionat bé, que a la gent li ha agradat i a nosaltres també", afegeix la Mireia.