Inaugurat el nou videomarcador del camp de futbol de l'Energia, el primer projecte finalitzat dels Pressupostos Participatius

La instal•lació esportiva on juguen equips com la Unió Esportiva de Sants i el Mercat Nou Magòria ja llueix el marcador, que ha costat 35.000 € i que compta amb tecnologia LED.

Ja s'ha inaugurat el nou videomarcador del Camp de Futbol Municipal de l'Energia, al barri de la Marina. La iniciativa, que va ser promoguda per la Taula d'Esports de Sants, Hostafrancs i la Bordeta als Pressupostos Participatius va comptar amb més de 1.800 vots i inclourà també un nou videomarcador pel CEM de l'Espanya industrial.

El cost final ha estat de 35.000 euros, que entre ambdós marcadors sumaran els 70.000 previstos en els pressupostos participatius per a aquest projecte. El nou marcador compta amb tecnologia LED que millora la comunicació amb el públic i ja s'ha pogut estrenar en el partit entre la Unió Esportiva de Sants i el Vilassar de Mar de la tercera divisió, partit en el qual s'hi ha fet la inauguració.

Jordi Suñé, president de l'Agrupació Esportiva Districte III, ha destacat que per fi "s'ha fet realitat la inauguració del marcador i de la megafonia". Joan Forcadell, president de la Unió Esportiva Sants, ha estat l'altre protagonista de la inauguració del nou videomarcador, i ha comentat estar "molt agraït" a tothom qui ho ha fet possible en la que era "una demanda històrica" i espera que tots els clubs que fan ús de la instal·lació puguin "fer-ne ús, i fer difusió dels nostres clubs i dels nostres nois i les nostres noies".

També hi ha estat el regidor del Districte de Sants Montjuïc, Marc Serra, que ha reivindicat la funció dels pressupostos participatius: "Si per alguna cosa serveixen uns pressupostos participatius precisament és per això, perquè normalment quedem atrapats en les grans inversions, però aquestes petites inversions de barri, que són demandes de barri històriques, no s'acaben d'atendre mai". Serra ha reconegut que amb aquesta demanda "anaven passant governs i no s'acabava de fer" i ha destacat que ha estat gràcies al suport majoritari que tenia al barri que ara sigui una realitat.

En la inauguració del videomarcador, però, s'ha sorprès també als aficionats amb novetats sobre el futur del camp de Magòria. Jordi Suñé ha assegurat que "ja s'ha posat el tret de sortida per començar a caminar les instal·lacions esportives de Magòria", i ha explicat que el projecte del complex Magòria, en el que s'hi inclourà el complex esportiu, entrarà a la comissió de govern de l'Ajuntament de Barcelona de la propera setmana.

Marc Serra ha confirmat aquesta informació i ha afegit que el projecte anirà a la comissió de govern d'aquest dijous. Serra ha afirmat que "tota la feina urbanística està feta", tot i que reconeix que "ha costat moltíssim". "Ha estat un procés participatiu també, amb la Taula d'Esports, que no ha estat senzill, perquè han sortit moltes esmenes, ens han fet treballar molt i els hem fet treballar molt, però finalment hem arribat a un acord i ja tenim tota la feina urbanística feta, s'aprova inicialment a la comissió de govern del dijous", ha explicat el regidor del Districte de Sants Montjuïc, assegurant que és "un pas més per avançar cap a què Magòria sigui una realitat".