Homenatge i ofrena floral al president Lluís Companys al Castell de Montjuïc pel 82è aniversari del seu afusellament

Els actes d'homenatge al president de la Generalitat assassinat pel franquisme han començat a les 6 de la matinada, al mateix lloc on se’l va afusellar el 1940, al fossat de Santa Eulàlia.

Dissabte 15 d’octubre s’ha fet un homenatge i ofrena floral al president Lluís Companys en el 82è aniversari del seu assassinat. Els actes han començat a les 6 de la matinada al mateix lloc on se’l va afusellar el 1940, al fossat de Santa Eulàlia.

Representants tant d’Esquerra Republicana de Catalunya com de Junts per Catalunya hi han assistit a primera hora, fent ofrenes de clavells blancs per part d’Esquerra, i una marxa de torxes en el cas de Junts.

Esquerra Republicana han estat els més matiners amb el president del seu grup municipal a Barcelona, Ernest Maragall, que ha parlat de la dignitat de l’acte i, finalment el president d’ERC, Oriol Junqueras. Un cop acabats els parlaments s’ha entomat el cant dels segadors per part de tots els assistents, i tres salves d’honor han conclòs el recordatori al president Lluís Companys.

Seguidament ha fet la ofrena Junts Per Catalunya, amb els parlaments de Jordi Turull, secretari general dels juntaires i la presidenta del partit i expresidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs.

Més tard, també hi han assistit l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la presidenta en funcions del Parlament, Alba Vergés.