La Fira de la Magrana omple el carrer Vilardell amb més de 400 quilos de magranes per celebrar la Festa Major

La fira ha anat acompanyada d'una mostra de cultura popular amb gegants, bastoners, una ballada de sardanes i un concurs de dibuix infantil.

Un any més s'ha celebrat al barri d'Hostafrancs la Fira de la Magrana coincidint amb la celebració del Sant Àngel Custodi, patró del barri d'Hostafrancs. Enguany el carrer Vilardell s'ha omplert d'aquest fruit tradicional hostafranquí del que se n'han venut més de 400 quilos. L'encarregat de beneir-los, tal com marca la tradició, ha estat el bisbe auxiliar de Barcelona, Sergi Gordo.

Aquest és un dels actes tradicionals de la Festa Major d'Hostafrancs, que enguany celebra la 163a edició. La Fira de la Magrana és un acte que acull centenars de persones i que, segons la tradició, originalment se celebrava a les muralles de la ciutat, a l'actual Portal de l'Àngel, on hi havia el temple de Sant Àngel Custodi, patró d'aquesta Festa Major.

La reanomenada fira de magranes, que té el seu origen el 1857, es fa coincidir amb el punt òptim de maduració de la magrana, i per això a la parada s'hi acostumen a trobar les millors magranes de tota la ciutat.

Lluïsa Erill, presidenta de l'Associació d'Amics de la Història i les Tradicions d'Hostafrancs, explicava l'origen d'aquesta tradició: "Aquesta tradició surt de quan a l'Àngel Custodi, que estava al Portal de l'Àngel, el van traslladar aquí a l'església. Hostafrancs no tenia patró i els veïns i veïnes van demanar si podien portar aquest Sant per tenir-ne un. Va venir el Sant i ja es feia al Portal de l'Àngel la Fira de la Magrana, que és el fruit del temps, i doncs va venir el sant acompanyat de la Fira de Magranes".

Per altra banda, Josep Espín, president de la Federació d'Associacions, Entitats i Comissions d'Hostafrancs assegura que estan molt contents amb els resultats d'aquesta fira i alhora molt contents que s'hagi pogut fer altra vegada sense restriccions. "Sembla que està força animada la venda, per tant, recuperar tots els números de magranes venudes sempre és un goig i una satisfacció", comenta el president de la FAECH.

La fira ha anat acompanyada d'una mostra de cultura popular amb gegants, bastoners, una ballada de sardanes, un concurs de dibuix infantil amb el suport del Col·lectiu d'Artistes de Sants i l'estudi en directe de Sants 3 Ràdio.