El barri d’Hostafrancs acull la 16a Fira Medieval Màgica de Creu Coberta amb un èxit de visitants

Enguany la fira ha recordat i reivindicat la memòria de les bruixes hostafranquines i ha omplert el carrer de música, dansa, espectacles infantils, comerç i productes de la terra.

En el marc de la Festa Major d’Hostafrancs, aquest cap de setmana s’ha celebrat la Fira Medieval Màgica de Creu Coberta, una fira que enguany arriba a la seva setzena edició. Durant tot el cap de setmana, música, dansa, espectacles, comerç o productes de la terra han omplert el carrer Creu Coberta.

La Fira Medieval d’enguany ha omplert el carrer de gom a gom, en una edició dedicada en especial a les dones que temps enrere van ser acusades de bruixeria. Aquesta és una de les fites més importants per a l’Associació de Comerciants de Creu Coberta, ja que any rere any milers de persones visiten el barri per gaudir d’aquesta experiència de compra i cultura.

Dissabte al migdia es va fer l'acte inaugural de la fira, amb un acte on van intervenir-hi Lluís Llanas, president de l’Associació de Comerciants de Creu Coberta; Neus Munté, presidenta del Districte de Sants Montjuïc; Montserrat Ballarín, regidora de Comerç, Mercats, Consum, Règim Interior i Hisenda; i Laura Pérez, tinent d’alcaldia a l’Ajuntament de Barcelona.

A l'acte, es va fer lectura d’un manifest, en relació amb la temàtica d’enguany, sota el títol “No eren bruixes, eren dones sàvies”. El matí de dissabte es va complementar amb una ofrena floral a l’Àngel Custodi, que es feia per primera vegada al Mercat d’Hostafrancs. La jornada es va cloure amb el tradicional Sopar Medieval i el ball amb el punxadiscos Albert Malla.

Durant tot el diumenge també hi ha hagut tot d’actes, exposicions culturals i actuacions musicals, acompanyades del comerç del carrer Creu Coberta.