La Festa Major d'Hostafrancs ja té cartell i enguany comptarà també amb "la magraneta" com a beguda oficial

A partir del 30 de setembre el barri es tornarà a omplir amb una seixantena d'activitats com el pregó, el Ball de Rams, les fires Medieval i de la Magrana o els concerts de l'Orquestra Diversiones i Miquel del Roig.

Aquest dilluns al vespre s'ha presentat a la sala de plens del Districte de Sants Montjuïc el cartell de la Festa Major d'Hostafrancs, obra de Judit Crehuet. En l'acte també s'ha presentat "la magraneta" com a beguda oficial de les festes hostafranquines, creada per l'Esbart Ciutat Comtal, i la Companyia Juvenil de Ballet Clàssic de Catalunya ha fet una actuació per donar inici a la presentació.

Les festes, que començaran el proper 30 de setembre i s'allargaran fins al 8 d'octubre, tornaran a omplir el barri hostafranquí d'activitats com el pregó, el Ball de Rams, les fires Medieval i de la Magrana o els concerts. Enguany hi tornen a participar gairebé el mateix nombre d'entitats que el 2019 per omplir el programa amb fins a una seixantena d'activitats per a totes les edats.

La guanyadora del concurs de cartells de la Festa Major d'Hostafrancs 2022 ha estat Judit Crehuet, amb una proposta modernista. En el cartell hi apareixen elements característics del barri, com Sant Àngel Custodi amb l'espasa, la magrana, la façana del mercat, el ventall i el ram pel ball. Judit Crehuet havia estat també guanyadora dels concursos de cartells de les festes majors de la Marina i del Poble-sec d'aquest mateix 2022.

En la presentació també s'ha donat a conèixer la proposta de l'Esbart Ciutat Comtal d'oferir al barri una nova beguda oficial de la Festa Major d'Hostafrancs, anomenada "la magraneta". L'Alba, de l'Esbart, ha comentat que aquest any volien incorporar una novetat, "el nostre petit granet de sorra a la festa", fent "la beguda d'Hostafrancs". "Hi ha moltes festes majors que tenen una beguda per la Festa Major, i el que volíem era posar-li una a la Festa Major d'Hostafrancs. Per això hem creat la magraneta, que com bé diu el nom està fet de magrana", ha explicat l'Alba.

Josep Espín, president de la Federació d'Associacions, Entitats i Comissions d'Hostafrancs, ha assegurat que enguany tenien moltes ganes de poder fer la presentació del cartell a la Sala de Plens del Districte, i que està "molt content i emocionat de veure que hi ha tanta resposta de públic". Josep Espín ha valorat també el fet que hi hagi gairebé el mateix nombre d'entitats participants de la Festa Major que hi havia el 2019, fent que el programa de la festa s'estengui fins a prop d'una seixantena d'activitats "de tota mena, per a gent gran i per a gent jove".

Neus Munté, presidenta del Districte de Sants Montjuïc, ha definit la Festa Major d'Hostafrancs com "un punt de trobada i un espai de reafirmació i de creixement del barri", fet que assegura que és possible gràcies a "l'estima" que hi ha per la festa i a la FAECH que hi ha al darrere, que lliga "el respecte per la tradició amb la innovació".

Finalment, Laura Pérez, tinent d'alcaldia a l'Ajuntament de Barcelona, ha expressat també la força d'aquestes festes i com s'han recuperat dels últims anys. "És un plaer per mi tornar a les que són entre les darreres festes de l'estiu i les primeres de la tardor, perquè hem de ser les primeres" ha comentat Laura Pérez, afegint que malgrat que "han passat moments molt durs" i que és difícil "recuperar la vinculació o les forces" a Hostafrancs s'ha aconseguit.