El lliurament de premis dels Jocs Florals de Sants, Hostafrancs i la Bordeta celebra la seva 79a edició

Albert Garcia Elena, Jordi Ferrer Gràcia i Maria Dolors Godoy han estat els guanyadors en les tres categories que premia el concurs: Flor Natural, Englantina d'Or i Viola d'Or.

El saló de plens del Districte de Sants Montjuïc ha acollit l’acte de lliurament dels premis dels Jocs Florals de Sants, Hostafrancs i la Bordeta. En la 79a edició d’aquest concurs, els guanyadors de les tres categories han estat Albert Garcia Elena, Jordi Ferrer Gràcia i Maria Dolors Godoy.

Aquests Jocs Florals han estat recuperats per les entitats organitzadores de les festes majors dels tres barris, i enguany celebren la tretzena edició des de la seva represa. No obstant, ja fa 145 anys de la primera edició, el 1877, per la qual cosa en el genèric ja sumen fins a setanta-nou lliuraments de premis.

Les tres categories que resulten premiades en els Jocs Florals de Sants, Hostafrancs i la Bordeta són Flor Natural, Englantina d'Or i Viola d'Or. Als guanyadors se’ls ha lliurat un vitrall commemoratiu, obra de la veïna Aïda Navarro, i també uns vals comercials per part de l’Associació de Comerciants de Creu Coberta.

Pel que fa a la Flor Natural d’Or, el guanyador ha estat Albert Garcia Elena, amb el poema Soldier Field. L’Englantina d’Or se l’ha endut Maria Dolors Godoy, gràcies al poema Boscos del Gironès, i, finalment, el premi de la Viola d’Or ha estat per a Jordi Ferrer Gràcia, que ha presentat el poema Relacions Perilloses.

Com és habitual, cada any els Jocs Florals de Sants, Hostafrancs i la Bordeta han comptat amb un mantenidor, una persona referent en l’àmbit que s’encarrega de glossar els Jocs. Enguany aquest ha estat Oriol Solà, guanyador de les tres categories del concurs en diferents edicions. Oriol Solà ha estat periodista en diferents mitjans de comunicació i fa una dècada que s’ha endinsat en el món de la literatura, fet que l’ha portat a ser el mantenidor d’aquesta setanta-novena edició dels Jocs Florals.

En l’acte de lliurament de premis no hi ha faltat la presència institucional i de les entitats. Hi ha assistit Neus Munté, presidenta del Consell del Districte; Marina Berruezo, Consellera de Cultura del Districte; Lluïsa Erill, presidenta del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta; Jaume Canals, president de la Federació de la Festa Major de Sants; Josep Espín, president de la FAECH; Mercè Poy, representant de Federació de Comissions de Festes de la Bordeta; Patricia Porta, vicepresidenta de l’Associació de Comerciants de Creu Coberta; Eusebi Garcia, president de la Societat Coral la Floresta.