sObres Mestres, el projecte gastronòmic anti-malbaratament que gestionarà el cafè de la Lleialtat Santsenca

El projecte ha estat el seleccionat entre totes les propostes presentades a un concurs públic i aposta pel reaprofitament de productes i el comerç de proximitat.

sObres Mestres, el projecte gastronòmic anti-malbaratament que gestionarà el cafè de la Lleialtat Santsenca
sObres Mestres, el projecte gastronòmic anti-malbaratament que gestionarà el cafè de la Lleialtat Santsenca

El cafè de la Lleialtat Santsenca ja compta amb un nou projecte per portar-ne la gestió. Aquest és sObres Mestres, una proposta gastronòmica anti-malbaratament que aposta pel reaprofitament de productes i el comerç de proximitat, alhora que combina gastronomia amb cultura.

El projecte ha estat guanyador del concurs per la gestió del cafè que la Lleialtat Santsenca a realitzat fins al passat mes de juliol i ja està en marxa des d'aquest 1 de setembre. L'estrena oficial de sObres Mestres, però, serà dissabte 17 al llarg del matí, en què es podrà degustar un tast de què serà el cafè al llarg de l'any.

A dos quarts d'onze es farà l'obertura del cafè i entre les onze i les dotze del matí hi haurà un tast de productes artesans locals, que formaran part també de la carta del cafè al llarg de l'any. També es podrà degustar una mostra de plats variats que integraran el que asseguren que seran "els millors esmorzars de forquilla del món".

A partir de les dotze començarà el vermut musical, a càrrec de Pierre Arnaud Trio, que interpretarà una selecció de clàssics del Swing, el Jazz i la Chanson Française. Una mostra també de la dinàmica de sObres Mestres, que combina la gastronomia amb la cultura.

Agus Giralt, membre de la Lleialtat Santsenca, explica que han escollit aquest projecte per motius diversos, però que s'han centrat en la idea del reaprofitament: "Vam pensar que lligava molt amb la nostra idea i que ens aportava coses que encara no teníem". "Un dels eixos principals de la Lleialtat és el consum responsable, i què més consum responsable que això", afegia l'Agus.

sObres Mestres és un projecte que neix com a pop-up, centrant-se en l'organització d'esdeveniments i llogant restaurants. La Nikoletta, una de les responsables del projecte, explica que una de les parts essencials és la utilització de producte local, alhora que duent a terme receptes molt àmplies. "Tenim receptes de les gastronomies del món, tan inclusives com sigui possible, amb el producte de proximitat" comenta la Nikoletta.

L'eix central de sObres Mestres és, sens dubte, el reaprofitament dels aliments. "Utilitzem sempre productes frescs, que siguin sempre de temporada i locals, i la majoria de vegades els recuperem perquè s'haurien quedat fora de la cadena de subministrament alimentari", afegeix la NIkoleta, que no entén per què a productes com una poma se'ls posa data de consum preferent i apunta que tenen acords amb supermercats locals per aprofitar aquells productes que ja no poden vendre al final de la jornada.

sObres Mestres, el projecte gastronòmic anti-malbaratament que gestionarà el cafè de la Lleialtat Santsenca
sObres Mestres, el projecte gastronòmic anti-malbaratament que gestionarà el cafè de la Lleialtat Santsenca
sObres Mestres, el projecte gastronòmic anti-malbaratament que gestionarà el cafè de la Lleialtat Santsenca
sObres Mestres, el projecte gastronòmic anti-malbaratament que gestionarà el cafè de la Lleialtat Santsenca
sObres Mestres, el projecte gastronòmic anti-malbaratament que gestionarà el cafè de la Lleialtat Santsenca