Jofre Mont i Geli ja és nou conseller de Junts per Catalunya al Districte de Sants Montjuïc

El jove conseller hostafranquí s'encarregarà dels barris d'Hostafrancs, la Bordeta, Sants-Badal i de les matèries de seguretat, prevenció, educació, gent gran, salut, joventut i cultura.

Jofre Mont i Geli ja és nou conseller per Junts per Catalunya al Districte de Sants Montjuïc
Jofre Mont i Geli ja és nou conseller per Junts per Catalunya al Districte de Sants Montjuïc

Junts per Catalunya compta des del passat mes de juliol amb la incorporació de Jofre Mont i Geli com a nou conseller del Districte, en substitució de Neus de Haro. Veí del barri d'Hostafrancs, Jofre Mont va estudiar a l'escola Joan Pelegrí i posteriorment es va llicenciar en economia per la Universitat Pompeu Fabra. Ara, s'encarregarà dels barris d'Hostafrancs, la Bordeta i Sants-Badal, com a mínim, fins a esgotar aquesta legislatura que s'allargarà fins a mitjans de 2023.

Pregunta: Com ha anat la incorporació? Va ser al passat mes de juliol, com han estat els primers mesos?

Resposta: Ha anat molt bé. Jo ja havia estat en dinàmica de grup municipal les setmanes prèvies, per anar-me adaptant, coneixent el territori, entitats i veïns. Ha estat una incorporació molt còmoda, jo m'he sentit molt bé allà on he anat, tant amb els companys d'altres formacions polítiques, com amb el veïnat i entitats.

P: Quines són les funcions que has acollit amb aquesta nova incorporació?

R: Bé, jo m'encarregaré dels barris d'Hostafrancs, la Bordeta i Sants-Badal, i en temes més sectorials m'encarrego de les matèries de seguretat, prevenció, educació, gent gran, salut, joventut i cultura. Bàsicament, hem traslladat les carpetes que portava la Neus De Haro en mi mateix, amb algun petit canvi que hem ajustat.

P: Una legislatura que finalitzarà aquest maig amb les eleccions municipals, com encareu aquest tram final?

R: L'encarem amb moltes ganes, de continuar aportant propostes que venen d'escoltar les necessitats dels veïns i les entitats del Districte, alhora que projectem i expliquem la que creiem que és l'alternativa real que necessita Barcelona de cara al proper mandat, que és, sota el nostre punt de vista, la que encarnem el nostre projecte polític de Junts per Catalunya. Creiem que som els únics que estem en disposició de generar aquest canvi que Barcelona necessita i que es palpa quan passeges pel carrer i parles amb la gent. Per tant, començar al 100% a explicar que nosaltres som l'alternativa i quin projecte plantegem pels pròxims quatre anys.

P: Com veus els diferents barris del Districte?

R: Sants Montjuïc és un districte bastant heterogeni, té realitats molt diverses als seus diferents barris, però tots tenen les seves necessitats. Per exemple, a la Marina és una reivindicació de fa molt temps la remodelació del passeig de la zona Franca, és quelcom totalment necessari per endreçar-ho. Sants-Badal és un dels barris més densos de la ciutat i que té una mancança d'equipaments crònica. En els últims temps s'ha estat treballant per això, hi va haver un acord on s'instal·larà una nova residència d'estudiants per reservar sòl per equipaments, però és un barri que per la quantitat de gent que hi viu i la manca d'espai que té ho necessita. També necessita verd, en aquest sentit la reforma de la plaça de l'Olivereta que està encallada. Hostafrancs, també a nivell d'equipaments, tenim encallat el tema del carrer Diputació, és important resoldre això. Font de la Guatlla, en la mateixa línia, només té un centre cívic per tot el barri, veurem amb el procés de transformació de la fira si es pot encabir aquí algun equipament. Sants, una demanda que s'acumula des de fa molt de temps i que aquesta sí que afecta el dia a dia dels veïns i que és el tema del reallotjament dels veïns del carrer Burgos amb Riera de Tena, que estan a l'espera que es construeixi el bloc on han de ser reallotjats i que es puguin fer les expropiacions. I a nivell del Poble-sec, la mateixa casa de la Premsa, també està encallada des de fa molt temps i és una demanda molt transversal.

P: Veiem moltes preocupacions en cadascun dels barris del Districte. Ara bé, a nivell personal, ens agradaria conèixer també qui és Jofre Mont i Geli i com entra en la política?

R: Jofre Mont i Geli és llicenciat en economia per la Universitat Pompeu Fabra, va estudiar a una escola del barri d'Hostafrancs, a l'escola Joan Pelegrí, i s'inicia en política a nivell de la Joventut Nacionalista de Catalunya aquí a Sants Montjuïc. Jo vaig entrar en el moment en què l'exconseller tècnic del Districte, Sergi Sarri, portava la JNC a nivell de Barcelona, i en aquest sentit ell em va fer una incorporació, no només en l'organització, sinó també pel que fa a les problemàtiques locals del Districte, i va ser quelcom en què jo m'hi vaig sentir molt cridat. Des que vaig entrar he estat el cap del col•lectiu de la JNC aquí a Sants Montjuïc, i sempre m'he preocupat molt per les temàtiques locals. També estic al Consell per la República de Sants Montjuïc, i aquest és qui soc i com vaig entrar en aquest món.

P: Des d'aquest punt de vista d'economista, i veí criat a l'escola hostafranquina Joan Pelegrí, què és el que podràs sumar a la política municipal dels nostres barris?

R: Primer, com a veí el fet de tenir present quines són les necessitats d'aquests barris. Com a economista, tenir aquesta perspectiva més racional de com encarar els problemes, tenir una metodologia per un cop reps una necessitat com incorporar-la a nivell d'administració per trobar la manera de solucionar-ho. A nivell més personal, em considero una persona que escolta a la gent.

Jofre Mont i Geli ja és nou conseller per Junts per Catalunya al Districte de Sants Montjuïc
Jofre Mont i Geli ja és nou conseller per Junts per Catalunya al Districte de Sants Montjuïc
Jofre Mont i Geli ja és nou conseller per Junts per Catalunya al Districte de Sants Montjuïc