La Bordeta en Dansa posa punt final a la Festa Major de la Bordeta 2022 amb balls d'arreu, gastronomia i un gran piromusical

L’acte unitari de cloenda de les festes bordetenques s’ha celebrat a la plaça Celestina Vigneaux i ha comptat també amb una mostra d'entitats del barri.

La Bordeta en Dansa posa punt final, un any més, a la Festa Major de la Bordeta 2022. Una Festa Major que enguany ha acollit quatre espais, plaça del Fènix, plaça Súria, rambla Badal i carrer baix Jocs Florals, i que ha finalitzat, com és tradició, amb una nova edició de la Bordeta en Dansa.

L’acte ha tingut lloc aquest dissabte 10 de setembre a la plaça Celestina Vigneaux, sota l’expectació dels bordetencs i les bordetenques que s’hi han aplegat per veure-hi fins a onze grups de dansa diferents. El tret de sortida de la festa ha estat a dos quarts de sis, amb la mostra d'entitats del barri, la xocolatada, la ballada dels Gegants de Sant Medir i la mostra gastronòmica intercultural amb entitats i restaurants del barri. Just després, a un quart de set s’ha iniciat  l’espectacle de dansa, una activitat gratuïta i oberta a tothom i que en l'edició d’enguany ha comptat amb la participació d'11 formacions.

L’acte ha conclòs a les deu amb un espectacle de foc dels Diables de Sants, posant punt i final a una diada cultural i festiva de la Festa Major de la Bordeta, que ha estat organitzada per la Comissió de Veïns de la Bordeta i el Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, amb la col·laboració de Sants 3 Ràdio i el Club Silmaril.

Neus Anglès, gerent del Secretariat d’Entitats de Sants Hostafrancs i la Bordeta, explica que “La Bordeta en Dansa va néixer per fomentar l’activitat del barri de la Bordeta”, ja que “es considerava que era el barri que tenia menys activitat cultural”. La gerent del Secretariat ha destacat que es tracta d’una activitat “on les entitats del barri, escoles, grups de dansa, poden tenir un espai on poder mostrar el què fan”.

Per altra banda, Albert Muñoz, de la Federació de la Festa Major de la Bordeta, ha assegurat que “la gent tenia moltes ganes de Festa Major” i que “la Bordeta en Dansa ha estat una cloenda perfecta”. Muñoz ha expressat que hi ha hagut una participació molt alta i que des de la Federació estan “molt satisfets d’aquesta Festa Major de la Bordeta”.

Finalment, Jordi Falcó, del Centre Social de Sants, entitat que també participa en la dinamització de la Bordeta en Dansa, ha parlat de l’activitat com un “intent de fer una mostra més enllà de l’activitat lúdica, que pretén incorporar els nous veïnatges i la diversitat dels nostres barris”. Jordi Falcó ha explicat que entenen que “la dansa és totalment intercultural, són entitats del barri, però cadascuna té la seva òptica”.