La Marxa de Torxes de la vetlla de la Diada organitzada per unes 40 entitats recorre els carrers del barri de Sants

Més de mig miler de persones han participat de la marxa, que no es feia des del 2019, ha començat a la plaça Bonet i Muixí i ha acabat a la Rambla Badal.

Dissabte 10 de setembre al vespre es va celebrar al barri de Sants la tradicional Marxa de Torxes, amb motiu de la vigília de la Diada Nacional de Catalunya de l'onze de setembre. La marxa s'ha recuperat enguany, després de dos anys de parada per la pandèmia.

La marxa de torxes del barri de Sants ha començat a la plaça Bonet i Muixí i ha acabat a la Rambla Badal, on hi ha hagut els parlaments. Sota el lema, "Amb partits o sense ho tornarem a fer", els carrers santsencs han acollit l'encesa de les torxes organitzada per l'ANC de Sants-Montjuïc i amb la col•laboració d'una quarantena d'entitats dels nostres barris.

L'acte final ha començat amb la lectura d'un manifest, a càrrec de Cristina Dalfó, filla de l'escriptora Isabel-Clara Simó, en què s'ha destacat la importància de la força de la gent en el procés d'independència de Catalunya. "Si els nostres polítics no treballen per assolir la independència els passarem per sobre, que ho tinguin clar i en prenguin nota". El manifest també ha expressat que "fa pocs anys que el poble català ha fet una embranzida per assolir la nostra llibertat, però és clar que els nostres opressors no volen un referèndum oficial, perquè el guanyaríem nosaltres".

També hi han participat diferents persones del barri de Sants que han estat represaliades en manifestacions, com és el cas d'en Carles, la Gemma en David i en Jou. Tots quatre van intervenir durant l'acte de la marxa de torxes per agrair a la gent el suport i posar èmfasi en la importància de seguir lluitant per la seva llibertat.

En Carles va assegurar que no té "paraules suficients per expressar la gratitud pel suport a la meva família i a tot el meu entorn". També la Gemma, veïna santsenca, va intervenir, expressant que "m'emociona veure tanta gent junta i fent quelcom col•lectiu, i ha estat molt emocionant veure totes les flames enceses, la nit abans de la diada"

Tant a la Gemma com a en David els van detenir arran de les manifestacions per protestar per la detenció de Pablo Hasél i la Gemma explicava que "si alguna cosa m'ha ensenyat tot aquest procés és que, per molt que ens vulguin aixafar, en tot aquest temps el que he trobat és una família i un suport". També en David va voler agrair a l'ANC de Sants el fet d'haver-los convidat i va animar a tothom a seguir "sortint als carrers i seguir lluitant perquè no ens pararan".

El recorregut de la marxa de torxes ha tingut inici a la plaça Bonet i Muixí, i d'aquesta s'han traslladat a la plaça d'Ibèria, han recorregut el carrer Rossend Arús fins a Noguera Pallaresa, per enllaçar amb Olzinelles i després recórrer tot el carrer Sagunt. Finalment, s'ha agafat el carrer Constitució per encarar ja la rambla Badal, on s'hi ha trobat l'escenari.