Lluïsa Puigardeu dona el tret d'inici a la Festa Major de la Bordeta amb un pregó reivindicant el barri i la seva gent

La placeta de Sant Medir va tornar acollir el pregó de les festes bordetenques, que enguany se celebren al carrer Jocs Florals, la Rambla Badal, Can Batlló i les places del Fènix i Súria.

La Festa Major de la Bordeta ja ha començat, i ho ha fet amb el pregó de Lluïsa Puigardeu, membre del Grup de Solidaritat Contra l'Atur i la Marginació de la Parròquia de Sant Medir, i molt vinculada també als inicis de l'Escola Barrufet, d'on va ser directora. La placeta de Sant Medir i la seva balconada va ser l'escenari on la pregonera va parlar de la importància de la Festa Major i del sentiment de barri "La Bordeta és un barri tossut i que lluita i treballa per millorar les coses, som un barri petit però amb un gran nombre d'entitats i col·lectius que ens donen vida i ens configuren com a poble" va començar dient la pregonera. Tot seguit ha reivindicat el parc de Can Batlló, el Bus 91, l'atenció al CAP de Magòria, l'Escola Cal Maiol, el camp de futbol de Magòria i els problemes d'habitatge per als joves o l'acollida dels nouvinguts, tot fent una crida a les administracions i governants a passar a l'acció.

Davant unes 300 persones, Puigardeu també ha recordat que "no podem fer festa si desnoneu els nostres veïns, si els amics que arriben a casa nostra triguen més de 10 anys a tenir papers". A l'acte també hi van intervenir la presidenta del Districte de Sants-Montjuïc, Neus Munté; el conseller de govern de la Bordeta, Xavier Farré i Sergi Carreras de la Federació de Comissions de Festes de la Bordeta, que agrupa els cinc espais que enguany celebren Festa Major: el carrer Jocs Florals, la Rambla Badal, Can Batlló i les places del Fènix i Súria.

Sota el lema “La Bordeta Suma”, la festa es concentrarà aquest primer cap de setmana del 2, 3 i 4 de setembre als diferents carrers, amb activitats com sopars, música, tallers infantils, havaneres, cultura popular, discomòbils o fira d'atraccions per la mainada.

El segon cap de setmana, i en concret el dissabte dia 10 de setembre, se celebrarà l'acte conjunt de cloenda de la Festa Major de la Bordeta amb "La Bordeta en Dansa" a la plaça de Celestina Vigneaux, amb mostres de danses i cuines d'arreu del món, fira d'entitats del barri i el tradicional Piromusical.

Video amb la retransmissió en directe del pregó de la Festa Major de la Bordeta: